Recent Posts

duminică, 29 martie 2009

Mass Media - Fiara Apocaliptica ?

Acest articol, referitor la actiunile de manipulare si indobitocire a maselor, a fost publicat in urma cu mai bine de 7 ani, pe saitul Poezie.ro.

Cred ca acum, mai mult ca oricand, este de mare actualitate, din pacate previziunile sumbre de atunci s-au dovedit a fi intemeiate.

Cat de curand, voi incerca sa adaug si alte comentarii pe aceasta tema, tinand cont de noile “realizari” ale mass-mediei oculte.

Iata articolul cu pricina, publicat la data de 20.01.2002 :

 

 

Pe lângă faptul că toate ziarele care se „respectă”, publică pe primele pagini toate mizeriile posibile, de la tâlhării şi violuri la crime inimaginabile, însăşi posturile de televiziune se întrec pe ele însele, în concursul acesta tragic al prezentării tuturor fărădelegilor înfăptuite pe plaiurile mioritice.
Cei mai mulţi se scuză folosind argumentul comercial, domnule asta se cumpără asta vindem, încă dacă ar fi numai asta şi tot ar fi destul de neliniştitor. Dar eu cred că e mai mult decât atât, această goană după senzaţional s-a transformat într-o jalnică şi oribilă piesă, pusă în scenă de către actori iresponsabili. Într-o societate normală, bineînţeles că societatea noastră nu se încadrează din nici un punct de vedere, în cadrul unei normalităţi acceptabile, rolul mass-media este bine definit, se încearcă informarea cetăţeanului cu ştirile cele mai proaspete de pe mapamond, dar păstrând o anumită decenţă şi încercând în afara unei echidistanţe faţă de faptele şi întâmplările cotidiene, o oarecare punere în balanţă a evenimentelor.
La noi această punere în balanţă a faptelor lipseşte cu desăvârşire, se prezintă cu insistenţă doar latura negativă a lucrurilor, se pune accentul doar pe animalitatea ce izvorăşte din fiinţa noastră. Cealaltă latură, care de fapt ne defineşte ca fiinţe umane, înzestrate cu raţiune şi cu darul creaţiei, nu este prezentată decât fugar şi fără tragere de inimă. Există oare o înclinaţie spre sadism a poporului nostru, şi poate tocmai de aceea mass-media se socoteşte îndreptăţită să ne prezinte toate grozăviile pământului ?
Categoric nu, poporul român este unul deosebit de blând, tocmai de aceea el nu a fost niciodată în istoria sa milenară, un popor cuceritor, la noi toate minorităţile au avut, şi au aceleaşi drepturi cu majoritatea, cine spune altfel minte cu neruşinare. Atunci de unde dintr-odată această dispoziţie spre sânge ?. E lesne de ghicit, asemenea basmelor cu Dracula, cel însetat de sânge, totul este o mârşăvie pusă la cale cu dibăcie de către organizaţii oculte, care urmăresc imbecilizarea şi animalizarea noastră ca neam.
Bineînţeles, cei direct răspunzători de acest genocid informaţional-emoţional, nici nu-şi dau seama de cele mai multe ori de gravitatea faptelor, mulţi dintre ei habar nu au cât rău fac prin gesturile lor necugetate.
Impactul mass-media este enorm, uriaş, şi cine lucrează din umbră la distrugerea noastră, ştie cu prisosinţă acest lucru. Este în interesul lor să ne prezinte drept o naţiune de handicapaţi, de monştri însetaţi de sânge, chiar dacă adevărul este cu totul altul.
Nu spune nimeni că nu se petrec fapte abominabile, sau că ele ar trebui interzise vederii, ascunse opiniei publice, dar arta asta de-a prezenta în prim plan aceste fapte, de-a încerca să facă din criminali drept vedete de televiziune, este şocantă.
Psihologic vorbind, cea ce se petrece sub ochii noştri, de la filme şi ştiri ce frizează absurdul, prin monstruozitate, este o gravă manipulare a conştiinţei umane.
Ar trebui să scoatem în evidenţă latura pozitivă a lucrurilor, esenţa noastră ca neam creştin şi iubitor de frumos, aţi rămâne uimit de câte fapte înălţătoare este capabil acest popor greu încercat. Terminaţi deci, acest asediu asupra sufletelor noastre, şi aşa destul de îndurerate, faceţi loc speranţei şi iubirii, lăsaţi loc divinului din noi să se reverse asupra minunatei lumi în care trăim.
Numai într-un mic oraş de provincie, în plus şi oraş muncitoresc, deci fără o prea mare educaţie culturală, cunosc zeci de poeţi, pictori, inventatori de valoare, adevărate personalităţi care din păcate nu sunt luate în seamă, dar anumiţi indivizi certaţi cu legea devin eroii unei lumi create de superficialitatea unei mase de ignoranţi, care se ocupă cu zel mediatic de educaţia copiilor noştri.
Cine a fost de pildă în Germania, indiscutabil ţara cea mai bine cotată pe plan european, din punct de vedere economic, şi nu numai, a fost probabil şocat de numărul mare al handicapaţilor existenţi pe străzile de acolo. Chiar am stat de vorbă cu anumite persoane care cunosc bine starea existentă, şi au recunoscut că sunt îngrijoraţi de numărul destul de mare al persoanelor cu handicap. Bineînţeles, nimeni în Germania nu face tam-tam pe tema asta, şi e bine ştiut cum sunt priviţi nemţii peste tot în lume !.
Atunci de ce noi am cădea în capcană, când e la fel de cunoscu faptul că suntem poate cea mai înzestrată naţiune, raportat la numărul populaţiei şi talentele existente în sânul nostru. Pentru nimeni nu mai este un secret că la toate olimpiadele internaţionale, tinerii români ocupă primele locuri, la toate saloanele de inventică primim medaliile de aur, şi am putea continua….
Până când mass-media românească va continua să slujească diavolului, în loc să slujească poporului român ?. Poate mulţi cred că sunt un exaltat mistic, sau drept un idiot care tulbură apele, fie, persoana mea nu prezintă nici un interes, dar poate se vor găsi totuşi persoane bine intenţionate, cu suflet, care vor înţelege mesajul meu.
Opriţi măcelul, striga un general dement în timpul revoluţiei române, un măcel încă neînceput, să fie oare prea târziu ?

Robert-Ovidiu TRIF

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More