Recent Posts

vineri, 10 aprilie 2009

Categorii Noi

Pentru cei care inca nu s-au convins, acest blog se vrea a fi o poarta deschisa spre eternitate, o “singularitate” in Universul temporal al iluziilor, o cale spre dumnezeire (indiferent de credintele fiecaruia, exista “n” credinte dar un singur Dumnezeu), tinta finala a fiecarei fiinte umanoide fiind unirea cu Spiritul.

Incepand cu saptamana viitoare, voi introduce alte categorii spirituale, pentru ca blogul este unul ce tine de spiritualitate (cu tot ce decurge din acest fapt), iata noile categorii si ce semnificatie au fiecare dintre ele :

1. ORIGINI :

Vor fi prezentate diferite calatorii, sa le zicem initiatice, in istoria alternativa a omenirii, toate feluritele viziuni ale vechilor popoare, precum si incercari de interpretare ale acestora.

De asemenea, vor fi prezentate filme documentare, poze si alte materiale, care sa ajute la prezentarea acestor mostre de istorie alternativa.

2. TREPTE SPRE CER :

Asa cum am mai mentionat, in viziunea mea nu exista o singura cale, exista o infinitate de cai, vom incerca pe cat posibil sa prezentam diferitele cai spirituale, astfel vom proceda la o incursiune in inima civilizatiilor, toate filosofiile lumii precum si “istoria credintelor si ideile religioase”.

Poate unora le poate parea ciudata, aceasta asociere a ideilor filosofice cu cele religioase, dar cred ca nu trebuie sa ne pierdem in cuvinte, conteaza ca ambele curente ideatice urmaresc in fapt acelasi tel, cunoasterea divina.

3. MAESTRI SPIRITUALI :

Voi prezenta vietile tuturor maestrilor spirituali, adevarate exemple de traire spirituala, precum si mesajul lor catre omenire, incercand sa fiu echidistant, adica pe cat posibil sa nu fiu partinitor, desi cu totii avem preferinte.

4. ESOTERIC :

Enigme, mistere, simbolistica, societati secrete, ocultism, esoterism si fenoeme conexe.

5. TERRA NOVA :

O incercare de abordare stiintifica a diferitelor probleme spirituale, pe baza noilor descoperiri ale stiintei. O incercare de critica constructiva de pe baricadele stiintei, a fenomenului religios, intr-un cuvant o Noua Stiinta, probabil destul de apropiata de gandirea lui Nietzsche cu a sa Stiinta Voioasa.

6. ESENTE :

In aceasta categorie speciala, vreau sa cuprind toate personalitatile marcante ale romanilor, toate acele faclii ale spiritului care prin cunoasterea lor, au luminat trecerea noastra ca neam prin lume.

De la eroii de poveste ai istoriei nationale, la marii descoperitori si inventatori, de la oamenii de litere la cei de stiinta, artisti, filosofi, toti acei creatori de frumos ai poporului roman.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More