Recent Posts

vineri, 17 aprilie 2009

In cautarea civilizatiei disparute – partea I-aIncepem periplul nostru initiatic, cu un documentar de exceptie realizat de catre istoricul Graham Hancock, intitulat :” In cautarea civilizatiei disparute “ ( “ Quest for the lost civilization “ – in original).

Prima parte a acestui interesant documentar se numeste “ Oglinda cerurilor “, in original “ Heaven’s Mirror “ .


Acest documentar vorbeste intr-o maniera fascinanta, desi riguroasa, despre unele dintre cele mai importante secrete ale istoriei universale.

Istoricul Graham Hancock, este autorul cartilor “Amprentele zeilor” si “Enciclopedia Civilizatiilor”, ambele aparute si in traducere romaneasca, la editurile “Aldo Press”, respectiv “ Elis “.


“ Amprentele zeilor “ expune fascinanta retea de legaturi dintre sfinxul si piramidele egiptene, templele incase din Anzi, piramidele mexicane ale Soarelui si Lunii, continentul pierdut sub Antarctica, cunostintele antice de geometrie sferica si astronavigatie, miturile si legendele omenirii si noile teorii despre cauzele glaciatiunii.


Noile dovezi ale lui Hancock releva nu numai amprentele clare ale unei civilizatii necunoscute care a înflorit în timpul ultimei glaciatiuni, ci si o serie de concluzii înfricosatoare despre genul si proportiile catastrofei planetare care a trebuit sa aiba loc pentru a-i sterge aproape toate urmele.


Graham Hancock apartine acelei categorii de cercetatori care prin munca lor impun adevaruri incontestabile. El este unul dintre cei mai mari investigatori ai vremurilor trecute, pline de mister si enigme.

Volumul a stat la baza unui serial documentar de succes prezentat pe programul tv Discovery.


In prima parte a acestui documentar, Graham Hancock examineaza Piramidele si Sflinxul din Egipt, comparandu-le cu templele din Cambodgia. In urmatoarele doua parti ale filmului, istoricul va cerceta templele mayase, statuile din Insula Pastelui, templele din Polinezia si o constructie subacvatica din largul coastelor Japoniei, despre care se spune ca este cea mai veche constructie cunoscuta.


Toate aceste constructii milenare, au legătură cu mişcarea de precesie a Pământului, o altă mişcare a planetei despre care noi nu am învăţat nimic la şcoală, o mişcare descoperită destul de recent se pare sau poate doar a fost ţinută secret, o mişcare cunoscută însă de toate marile civilizaţii străvechi ale acestei lumi. De unde o ştiau, prin ce mijloace au aflat de ea, acesta este un mister, la care se urmăreşte să se dea un răspuns în acest documentar.


Piramidele din Egipt reprezintă o oglindire pe Pământ a Centurii Orion, formată din cele trei mari stele, "cei trei regi" după cum sunt numite în documentarul Zeitgeist. Această descoperire a fost făcută de Robert Bauval şi pare foarte logică.


În plus, canalul ce strabate piramida, ce porneste dinspre camera reginei spre exterior, este orientat catre steaua Sirius (care corespunde simbolic zeitei egiptene Isis), iar canalul ce strabate piramida, dinspre camera regelui catre exterior, este orientat catre constelatia Orion (care este simbolic asociata cu Osiris, contrapartea lui Isis).


Mai mult de atat, piramidele oglindesc centura lui Orion, care se afla spre Sud, asa cum aceasta era acum 12.500 de ani (10.500 î.Ch).

Sfinxul este orientat către Est, iar acum 12 500 de ani, la Est era constelaţia Leului şi se pare că Sfinxul este cu mult mai vechi decât se afirmă oficial, deoarece pe acesta se văd urme de eroziune care nu puteau fi făcute decât de o expunere îndelungată la apă, la ploi torenţiale. În Egipt, perioada ploilor abundente a încetat acum vreo 7-8000 de ani.


Pentru mai multe informatii vezi sursa :


QUEST FOR THE LOST CIVILIZATION.
Etichete Technorati: ,,,,,,,,,

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More