Recent Posts

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Jurnalul unui Supraom 0.4

Trecuseră mai bine de două luni de la acea zi fatidică în care Raul Teodoru, căci acesta era numele tânărului nostru erou, pierduse tot ce avea mai drag pe lume; dar cu toate acestea, amănuntele acelei zile de coşmar rămâneau vii în memoria lui, de parcă se întâmplaseră abia în urmă cu o zi. Era totuşi conştient, că nu trebuia să se lase stăpânit de acele imagini terifiante, ce se derulau cu o viteză ameţitoare în faţa ochilor săi, şi că acum trebuia să se concentreze asupra a ceea ce avea de făcut în continuare, mai bine zis, trebuia să-şi îndeplinească menirea, să-şi ducă crucea cu credinţă până la capăt.

Ştia că viaţa nu este altceva decât o continuă luptă, cu cei din jurul său, dar mai ales cu el însuşi, şi că cele întâmplate nu erau altceva decât încercări la care era supus spiritul său; încercări de pe urma cărora va putea ieşi mai întărit, mai purificat, şi de aceea trebuia să-şi urmeze destinul.

În timp ce reflecta asupra acestor idei, un gând nebunesc îi tulbură cugetul. Se gândea la El ca la o mare eliberare, ca la singurul lucru care i-ar fi putut aduce izbăvirea de suferinţă. Credea că singurul om capabil să-i înţeleagă temerile şi să-i aline suferinţa, era El, profesorul Radu Timofte, a cărui viaţă zbuciumată o cunoştea mai mult din auzite. Deşi nu-l cunoscuse niciodată personal, era încredinţat că omul acesta ar fi singurul capabil să-i redea încredrea în sine.

Părea oarecum absurd ca un om pe care nu l-ai cunoscut niciodată personal şi care pe deasupra mai era considerat şi un nebun bun de legat, să te poată ajuta în vreun fel.

Cu toate acestea, anumite unde invizibile îl atrăgeau ca un magnet spre acest om, iar îngerul său păzitor de care ascultase aproape întotdeauna, îi şoptea la ureche acele cuvinte magice şi pline de înţeles, care-l sfătuiau că hotărârea pe care urma să o ia era cea mai înţeleaptă cu putinţă.

Robert TRIF - Roman - " Jurnalul unui Supraom "

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More