Recent Posts

luni, 20 aprilie 2009

Jurnalul unui Supraom 1.2

Cafeaua avusese asupra lui efectul unui adevărat elixir, astfel că era acum pe deplin hotărât să facă pasul cel mare al întâlnirii sale cu celebrul profesor. Meditase îndelung asupra noii imagini a profesorului, aceea de sihastru, şi considera că această interesantă metamorfoză nu era altceva decât una din multiplele măşti ale acestuia, o mască asemănătoare cu cea a eroului prezentat în romanul “Jocul cu măşti”; dar ceea ce era mai interesant, era faptul că Raul credea cu o convingere nestrămutată în ideea conform căreia, toată această spectaculoasă şi neaşteptată metamorfoză reprezenta de fapt cheia de boltă a înţelegerii întregii opere a profesorului “nebun”.

Afară furtuna era pe sfârşite, astfel că plăti consumaţia şi ieşi din local după care o rupse la fugă până spre staţia de autobuz. Peste cinci minute apăru şi autobuzul. Se urcă în el grăbit iar acum aştepta liniştit, aşezat comod pe unul din scaune, să ajungă cât mai repede acasă.

Odată ajuns acasă îşi schimbă hainele ude, îşi puse un mic pachet cu mâncare într-o plăsuţă, luă şi ceva bani şi porni agale spre staţia de metrou de unde avea să ia metroul spre Gara de Nord. Ajunse în gară pe la ora 12 după care întrebă la informaţii la ce oră avea tren spre Lainici, iar apoi îşi cumpără bilet la trenul Bucureşti-Deva. Era liniştit, căci mai avea de aşteptat încă aproape trei ore astfel că avea timp suficient să se odihnească, cu atât mai mult că şi călătoria dura ceva mai mult de şase ore. N-avea bagaje, căci nu se pregătise din timp pentru această călătorie pe care aşa cum ştim o planificase în ultimul moment. Bani avea suficienţi, aşa că nu-şi făcea prea multe griji. Pentru el avea să înceapă marea aventură a vieţii, şi asta deoarece, speranţele sale aveau să prindă contur, iar şanse nebănuite aveau să se deschidă în faţă-i după această călătorie.

Robert TRIF - Roman - " Jurnalul unui Supraom "

Etichete Technorati: ,,,,,

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More