Un talentat muzician, in mare masura autodidact, David a castigat premiul intai la Catedra de Flaut, la o competitie desfasurata in toate liceele din SUA. In cele din urma, David a dorit sa obtina diploma de bacalaureat la Conservatorul Montclair, la disciplina Compozitie Muzicala. In acelasi timp cu preocuparile muzicale, a continuat si vechea sa indeletnicire, repararea calculatoarelor.

La Montclair, David a reusit sa castige pentru 3 ani la rand, medalia de aur a prestigioasei NYU a Tinerilor Compozitori. Aceste reusite in domeniul muzical, au condus la obtinerea unui loc de munca la New York, in cadrul Agentiei Ames, unde s-a ocupat de televiziune si compozitii muzicale pentru filme. La Agentia Ames, David a scris si produs un spot de succes pentru o firma producatoare de cauciucuri, Amstrong “Tiger Paws”, fiind una dintre cele mai longevive campanii publicitare din istoria televiziunii.

Cu toate aceste reusite in domeniul muzical, David nu se multumeste cu succesele comerciale obtinute, si se muta in New Mexico, unde va lucra in domeniul calculatoarelor digitale si testarilor diferitelor sisteme de calcul, in cadrul programelor de cercetare de la Sandia si Los Alamos National Laboratories, dovedind multa pricepere si talent. Cu ajutorul si sfaturile oamenilor de stiinta de la Los Alamos, el a efectuat o serie de experimente de laborator in tacerea desertului american, explorand efectele muzicii si sunetelor asupra fiintelor vii. Rezultatele acestor teste l-au inspirat sa studieze muzica Vedica rasa-tattva (arta emotiilor transcendentale) cu maestrul indian Ali Akbar Khan, in San Rafel, California. El a devenit repede expert in compozitia raga indiana si tehinca improvizatiei, folosindu-si vocea, flautul, si alte instrumente exotice.

 

 

Etichete Technorati: ,,,