Recent Posts

vineri, 21 august 2009

“Gandesti, deci existi” – invitat Dl.Octavian Sarbatoare

Dutu

Va prezint astazi, emisiunea "Gandesti, deci existi" din data de 18.08.2009, emisiune realizata la TVRM (Televiziunea Romania de Maine) de doamna Victorita Dutu, si avand ca invitat pe domnul Octavian Sarbatoare.


Inainte de asta, cateva cuvinte despre realizatoarea ciclului de emisiuni "Gandesti, deci existi" iar apoi un scurt comentariu asupra emisiunii in sine.


Doamna Victorita Dutu, s-a nascut la data de 12 august 1971, a absolvit in 1995 Facultatea de Matematica a Universitatii Al.Ioan Cuza din Iasi, si in 1999 Facultatea de Filosofie a aceleasi Universitati, detine si un Masterat in "Logica si Hermeneutica".


Incepand cu anul 2000, este profesor de matematica la "Colegiul Tehnic Traian" din Bucuresti. A publicat carti si a realizat expozitii de pictura in tara si trainatate. A primit diverse premii nationale si internationale de poezie.


Mai multe detalii puteti gasi la Victorita DUTU.


Emisiunea pe care o prezint, a avut ca invitat pe domnul Octavian Sarbatoare, scriitor australian de origine romana. Domnul Sarbatoare este un fin observator al fenomenului religios, bun cunoscator al spiritualitatii indiene.


Interesant este faptul, ca domnul Sarbatoare incearca o apropiere si o similitudine intre spiritualitatea geto-daca si cea indiana, mergand pe un drum batatorit de maestrul sau spiritual, renumitul profesor de Istoria Religiilor, Mircea Eliade.


Amandoi, au fost purtati in drumul lor initiatic, in calea lor spre desavarsire, de farmecul Indiei si magia spiritualitatii orientale. Mergand mai departe, domnul Sarbatoare doreste sa redescopere tainele stramosilor geto-daci, taine ascunse ori transfigurate in credintele noastre populare, asadar un cautator de comori a datinei strabune.


Mergand "Pe calea lui Zamolxe", domnul Sarbatoare incearca sa revigoreze credintele ancestrale ale romanilor, incercand sa identifice si sa explice paralelismul dintre credintele originare strabune si crestinism.

Initiativa vrednica de lauda, dar greu de inteles de mintile obisnuite cu teza oficiala a latinitatii noastre.


Gandesti, Deci Existi from Robert-Ovidiu TRIF on Vimeo.

 

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More