Recent Posts

luni, 23 noiembrie 2009

Mothman - Omul Molie

Mothman_statue_2005
           - Mothman -
A 12-foot-tall, stainless-steel
sculpture of the Mothman
by artist Robert Roach,
located in Point Pleasant.

Mothman - Omul Molie, entitatea umanoida inaripata, prevestitoare de morti colective si dezastre naturale la scara mare. Iata un subiect interesant si deloc perimat, cu atat mai mult cu cat acet "batman" produs (eu asa cred) de subconstientul colectiv a inceput sa apara din nou. 

Aparitiile Omului-molie sunt asociate cu dezastrele si cu evenimentele marcante pentru istoria omenirii. Exista oameni care afirma ca au fost vizitati de Omul-Molie. Acesta le-a prevestit tot felul de intamplari care s-au prefigurat a fi de o deosebita importanta pentru evolutia unei tari sau a unei comunitati. Profetiile sale par sa aiba ca obiect un grup de oameni. Ele nu fac referire doar la o anumita persoana. Cei mai multi sunt de acord asupra faptului ca ciudata creatura inaripata vine din alta lume.


Cea mai raspandita ipoteza afirma ca Omul-Molie este o fiinta extraterestra. S-a observat ca, de cele mai multe ori, aparitia Omului-molie prefigureaza valurile de OZN-uri. Multi considera Omul-Molie ca fiind un vestitor al aparitiilor de tip OZN, astfel ca in literatura de specialitate, aceasta fiinta este incadrata la rasele de extraterestri.


O analiza mai atenta a trecutul aparitiilor de acest gen ne dezvaluie fapte care ar putea evidentia mai bine originea Omului-molie. Timp de 400 de ani orasul american New Jersey a fost bantuit de o creatura ciudata la care se face referire cu un nume sugestiv - diavolul din New Jersey. Mai bine de 2000 de martori au vorbit de-a lungul timpului despre aceasta creatura. Infatisarile care sunt atribuite diavolului din New Jersey se incadreaza intr-o gama larga, de la cea care aminteste de Omul-Molie, pana la cea a unui dragon. 

De fiecare data, insa, aceasta creatura apare ca fiind o fiinta inaripata. Diavolul din New Jersey a fost asociat cu Omul-Molie din zilele noastre.

In folclorul din Marea Britanie exista multe referinte cu privire la fapturi care in fenomenologia paranormala poarta numele de spirite ale naturii. In Tara Galilor se vorbeste despre Cyhyraeth sau Kerherriighth, un spirit al naturii care prevesteste mortile colective datorate molimelor sau accidentelor. Alte entitati denumite „banshee”, prevesteau moartea si apareau ca niste femei cu parul despletit care lacrimau in continuu. La evrei apare Mazikeen, niste spirite de oameni inaripati, barbasi si femei, care aveau un rol prevestitor. Asemanarea dintre Omul-Molie si Mazikeen este zdrobitoare.


In ocultism, spiritelor naturii li se atribuie diferite functii. Unele dintre acestea sunt spirite vestitoare. In toate culturile exista referinte asupra unor fiinte supranaturale care au un rol prevestitor. Odata cu trecerea timpului spiritele naturii isi modifica infatisarea si se adapteaza conditiilor si cadrului pe care il ofera folclorul local. Din analiza manifestarilor paranormale de acest gen se contureaza cea mai plauzibila ipoteza asupra Omului-Molie. Omul-Molie apare ca un spirit al naturii care se intalneste nu numai in mediul rural ci si in marile orase. Infatisarea sa actuala este in conformitate cu viziunea omului modern asupra unei fiintei inaripate.

INTALNIRI CU MOTHMAN, OMUL-MOLIE

mothman1Exista multe marturii care vorbesc despre omeni inaripati, care au fost vazuti in diverse locuri de pe Pamant. In folclorul unor popoare apar istorisiri despre oameni inzestrati cu aripi, care rapeau copiii sau a caror aparitie vestea imineta unor dezastre. In timpurile noastre, oamenii inaripati si-au facut aparitia in mod regulat si au dat nastere legendei Omului-molie.

Un om inaripat a fost vazut deasupra cartierului Brooklyn din New York la data de 7 septembrie 1887. Sunt putine detalii disponibile, dar o creatura asemanatoare a fost vazuta in septembrie 1880, nu departe de Coney Island, Statele Unite. A fost descris in New York Times, ca fiind „un om cu aripi de liliac si cu picioare de broasca”.

Urmatoarea aparitie a Omului-molie ne trimite in estul Rusiei, la Vladivostok. Pe 11 iulie, 1908, un om care mergea prin Muntii Sihote Alin a vazut niste urme ciudate pe pamant. Cainele sau a inceput sa se poarte straniu si se auzeau tropaituri printre tufisuri. Dupa mai multe minute, calatorul, care purta numele de V.K. Arseniev, a aruncat cateva pietre in directia ciudatei creaturi si a auzit sunetul unor batai de aripi. O musca uriasa si neagra a zburat deasupra raului. Din pacate, el nu a putut da mai multe detalii asupra ciudatei creaturi, datorita cetei care a persistat in acea zi. Mai tarziu, cand Arseniev le-a povestit localnicilor ce s-a intamplat, acestia au identificat creatura ca fiind „un om care poate zbura”. Multi vanatori locali erau constenti de existenta acestei creaturi.

Un cuplu brazilian, sotii Reals, a avut sansa de a vedea din apropiere un om inaripat. La inceputul anilor `50, in timpul unei calatorii printr-o zona impadurita de langa Pelotas, au observat doua pasari gigantice in copaci. Cuplul s-a apropiat mai mult de ciudatele creaturi care au coborat pe pamant si au fost fost uimiti cand au sesizat ca acestea aratau ca niste oameni inaripati. Creaturile au sesizat prezenta lor si s-au ghemuit la Pamant pentru a nu putea fi vazute. Luiz de Rosario Real a vrut sa se apropie mai mult, dar sotia a insistat sa se intoarca acasa.

La data de 18 iunie 1953, in orasul Houston din Texas, Statele Unite, trei vecini au avut ocazia sa vada Omul-molie chiar in fata blocului in care locuiau. Doamna Hilda Walker a spus mai tarziu: „Era noapte si eram prinsi intr-o discutie, cand am vazut o uriasa umbra pe Pamant. La inceput am crezut ca era reflectia marita a unui fluture de noapte. Apoi am vazut cum umbra se indrepta catre un copac. Am putut sa-l vad foarte clar. I-am vazut aripile indoite pana la genunchi. Era inconjurat de o lumina pala, argintie.” Umbra Omului-molie a fost vazuta si de Howard Phillips si Judy Meyers. Acestia au descris-o ca fiind „de forma unui om cu aripi de liliac. Era imbracat cu haine mulate pe corp de culoare gri sau negru. A stat timp de 30 de secunde pe ramurile copacului, apoi a disparut asemenea unui abur”. 

In iulie sau august 1969, trei marinari care de aflau de garda langa Da Nang, in Vietnam, au vazut o entitate bizara care zbura deasupra lor. Unul dintre ei, Earl Morrison, a povestit mai tarziu cum s-a intamplat: „Am vazut cu totii o creatura bizara care zbura pe cerul diminetii. S-a apropiat de noi. Era invaluita de o lumina ciudata si am fost socati cand am vazut ca ceea ce parea a fi doar un liliac era chiar o fiinta cu infatisare omeneasca. Arata ca o femeie neagra, dezbracata, cu aripi. Pielea si aripile erau negre, dar aveau o stralucire ciudata”. Cei trei au avut suficient timp sa vada ca femeia avea bratele, mainile si degetele unite cu aripile.

Omul-molie si-a facut aparitia si in anul 1986, inintea dezastrului de la Cernobal. Locuitorii din apropierea Cernobalului au povestit cum un om inaripat si-a facut aparitia de mai multe ori inaintea cumplitului accident. Aparitiile Omului-Molie par sa se intensifice, o data cu trecerea timpului. Omul-molie reprezinta unul dintre cele mai faimoase mituri ale omenirii.

Este oare o creatura reala a naturii avand o atat de abscunsa nisa ecologica incat ne e imposibil sa o gasim - se pare ca ne cauta ea pe noi, oamenii, doar in anumite momente, si atunci doar ca sa ne priveasca, sa ne observe - sau e o plasmuire naturala si subtila a  subconstientului grupului de oameni aflati intr-un pericol iminent?


Sursa : Spiritele naturii


Technorati Tags:

1 comments:

Nu...pe cuvintul meu ca individul care a scris ineptiile astea nu e sanatos la cap!:))

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More