Un inventator craiovean îşi vinde „creaţia” presei :
Numai reprezentanţii mass-media au acordat atenţie, de-a lungul timpului, invenţiei revoluţionare a lui Ion Motorga. Industria locală şi naţională i-au spus însă, în diferite moduri, „pas”. Răsplătit cu medalia de argint la Salonul de Invenţii de la Geneva din 2002, creatorul „mecanismului magnetic de amplificare a cuplului motor” încă aşteaptă producţia în serie a „operei” sale.

La 85 de ani, Ion Motorga şi-ar putea petrece foarte frumos timpul, jucându-se cu nepoţii sau strănepoţii cu care l-a înzestrat Dumnezeu.
În schimb, eroul nostru se plimbă cât este ziua de lungă să-şi vândă invenţia, refuzată în mod constant de toate reprezentantele industriei (atât cât mai putem vorbi de industrie) locale sau naţionale.

Deşi presa autohtonă a evidenţiat, în nenumărate rânduri, utilitatea invenţiei lui Ion Motorga, factorii de decizie din domeniu continuă să ignore magnetogeneratorul electric al lui Motorga, un motor care nu consumă nimic. Şi toate acestea, în contextul în care Salonul de Invenţii de la Geneva din 2001 l-a răsplătit pentru „creaţia” sa cu o merituoasă diplomă de argint.

Sursa: Motor magnetic