Recent Posts

marți, 18 mai 2010

[Imaginea zilei] Realitate tragica - scurgerile de ulei din zona Golfului MexicO cantitate neaşteptat de mare de ţiţei se scurge zilnic în adâncurile Oceanului Atlantic. În golful afectat în aprilie de explozia unei platforme de extracţie există pături de petrol uriaşe. Situaţia de la faţa locului este mai gravă decât s-a estimat.

Din 20 aprilie, acesta este afectat de explozia platformei petroliere Deepwater Horizon, exploatată de compania britanică British Petroleum, accident catastrofal în urma căruia 11 oameni şi-au pierdut viaţa, iar în zonă are loc o adevărată calamitate ecologică.

De atunci, zilnic, în apele oceanului ajung sute de mii de litri de petrol (800.000, conform grupului petrolier British Petroleum care exploatează zăcământul, mult mai mulţi, potrivit specialiştilor). Până în prezent, eforturile experţilor de a opri scurgerile de ţiţei din puţul subacvatic nu prea au fost încununate de succes.

Specialistii fac o noua incercare pentru a opri dezastrul ecologic din Golful Mexic, unde se scurg zilnic 800.000 de litri de petrol.


Reblog this post [with Zemanta]

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More