Recent Posts

vineri, 21 septembrie 2012

Robert TRIF – ScrieriIn cele din urma am urcat pe Scribd cartile scrise de mine, ele erau postate si pe blog, dar la rugamintea unor prieteni le-am postat in format pdf pe Scribd.

Fiecare poate acum sa le citeasca online, si ce este si mai important, le poate descarca pe calculatorul personal.

In primul rand, am publicat volumul de poeme filosofice “Inaltimi si Abis”, care din ratiuni economice a cuprins toate cele trei volume de poezie, publicate initial separat.

Aceasta carte cuprinde de fapt cele trei volume de poeme, publicate anterior separat, si anume :

Volumul I - Peregrin spre Absolut;
Volumul II - Triumfatorul;
Volumul III - Paradoxul de a fi Roman

Carte de poeme filosofice, care cuprinde in fapt trei volume de poeme initiatice, primul intitulat "Peregrin spre Absolut" descrie trecerea fiintei de la intuneric la lumina, descoperirea sinelui si calatoria sufletului spre lumina dumnezeirii.

Volumul doi intitulat "Triumfatorul", prezinta deja lumea de "dincolo", sufletul ajuns una cu divinitatea, unit cu totul, cu Celalalt. Volumul trei prezinta o viziune postdecembrista a starilor sufletesti in care se zbate poporul roman.

inaltimi si abisUrmeaza volumul IV de versuri intitulat “Luceferii Nemuriri”:

Volumul de fata continua seria de poeme spirituale (poeme initiatice), inceputa cu primul volum de cautari "Peregrin spre Absolut" acea incercare a labirintului dupa cum spunea Eliade, continuata cu volumul doi "Triumfatorul", volumul supremei initieri, cand spiritul devine perfect constient de unirea si identitatea cu Dumnezeu, odata triumfator asupra iluziei devenit nemuritor, iar al treilea volum "Luceferii nemuririi" devine un imn inchinat acelor spirite libere modelatoare de eternitate.

luceferii nemuririi

Eseul Oglinda Amintirilor:

Oglinda amintirilor se vrea a fi un proiect continuu, nicicand terminat, perpetuu asemeni amintirilor unei vieti incarcate, traite din plin, o imagine in oglinda a propriului Eu launtric. Un Eu cuprins de nelinisti si spasme, sorbind cu nesat din cupa amintirilor, viselor si sprantelor.

OGLINDA AMINTIRILOR

Si nu in cele din urma romanul “Jurnalul unui Supraom” :

Trebuie specificat faptul, ca romanul “Jurnalul unui Supraom”, care la inceput l-am numit “Jurnalul unui nebun”, a fost scris in perioada 1998-2000. Acum dupa ani buni de la conceperea sa, mi se pare complet strain, probabil la fel e cu fiecare opera terminata, ti se pare instrainata, odata sfarsita si dezvelita privirilor. Am avut nevoie de un dram de nebunie, indraznind sa incep scrierea unui roman, marturisesc ca acum nu m-as mai simti in stare sa continui un asemenea proiect.

Nu stiu daca romanul este bun sau rau, o reusita sau un esec, timpul va confirma sau infirma valoarea sa, oricum nu am in plan scrierea altui roman, deoarece nu sunt pregatit pentru un proiect de durata, ma simt in apele mele doar atunci cand concep un poem sau incerc sa infirip idei pentru un viitor eseu. Romanul prezinta idei si credinte personale, zugravite prin cele doua personaje care-l alcatuiesc, maestrul si ucenicul, o relatie spirituala biunivoca.

Au fost cateva voci care m-au atentionat, ca de fapt lucrarea mea nu poate fi numita roman, cel mult o nuvela mistico-filosofica. Nu stiu daca acele voci au dreptate si nici nu ma intereseaza, deoarece nu ma incardez intr-un stil anume, asta e valabil si la poeziile mele, care de fapt nici ele nu ar fi poezii.

jurnalul unui supraomLectura placuta !

P.S: Mai exista si alte scrieri, cateva poeme recente, mai multe eseuri neterminate si o piesa de teatru pierduta undeva pe harddiskul calculatorului.

Poate candva sentimentele si trairile actuale, dimpreuna cu toate aceste proiecte nefinisate, vor deveni opere complete, dar toate intr-un viitor, sper eu, nu prea indepartat.

  Robert TRIF

“Dezvatatorul”

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More