Recent Posts

miercuri, 9 iunie 2010

Bookfest 2010Bookfest 2010

Te poftim la citit! Anul acesta, la Bookfest, cărţile au... un sabor especial.
Vino să descoperi Spania din cuvinte!Cea de-a V-a ediţie a Salonului International de Carte Bookfest se desfăşoară între 9 şi 13 iunie 2010, în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti. Bookfest a devenit una dintre manifestările culturale cele mai importante pentru legătura dintre scriitori şi cititori, la care accesul vizitatorilor rămâne liber.

Ediţia 2010 vine cu o noutate: Spania este ţara invitată la Salonul de Carte, lansându-se astfel o tradiţie de prezenţă internaţională tot mai amplă în Pavilionul 13. Valoarea operelor literare şi artistice, numeroasele traduceri ale autorilor spanioli, clasici şi contemporani, publicate în România, dar şi ale autorilor români publicate tot mai mult în spaniolă sunt principalele argumente ale invitării Spaniei la această ediţie.
Vor fi organizate diverse mese rotunde cu şase romancieri, doi dramaturgi şi doi traducători spanioli împreună cu colegii de breaslă români. Miercuri 9 iunie, seara, un recital spaniol de flamenco – chitară şi percuţie – deschide seria spectacolelor muzicale oferite publicului de artişti români. La vremea prânzului, joi şi vineri, Marian Râlea le povesteşte interactiv copiilor basme spaniole.

Mai multe informatii pe siteul oficial: Bookfest

bookfest

Cele mai aşteptate lansări de la Bookfest 2010:
 • „Aşteptând ceasul de apoi", de Dinu Pillat, este, fără îndoială, apariţia cea mai spectaculoasă (Manuscrisul a rătăcit o jumătate de secol, după care a fost descoperit în Arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni şi a văzut lumina tiparului recent la Editura Humanitas.).
 • Herta Müller Premiul Nobel pentru Literatură, apariţia traducerii în limba română a volumului „Leagănul respiraţiei", elogiat în Germania, unde s-a publicat, în toamna lui 2009
 • „Originalul Laurei", ultimul roman al celebrului Vladimir Nabokov.
 • „Roman grafic" este titlul colecţiei pe care o inaugurează Editura Art, publicând un roman în benzi desenate
 • „Întâlnire cu un necunoscut" de Gabriel Liiceanu; „Frumoasele străine" şi „Nimic. poeme" de Mircea Cărtărescu.
 • Rao: „Clapton. Autobiografie"; „Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner. O poveste din Eclipsa" de Stephenie Meyer.
 • Meteor Press: „Fortăreaţa Ploieşti" de Jay A. Stout; „Dosarul lui Hitler" de Henrik Eberl.
 • Cartea Românească: „Ana Maria şi îngerii" de Radu Aldulescu.
 • Cartea lui Grigore Cartianu, intitulată „Sfârşitul Ceauşeştilor. Să mori împuşcat ca un animal sălbatic", este concretizarea unei preocupări mai vechi a autorului.
 • „Provizorat" de Gabriela Adameşteanu,
 • ''Frumoasele străine" este cel mai recent volum de proză semnat de Mircea Cărtărescu şi apărut la Editura Humanitas si „Nimic - poeme (1988-1992)", un volum de versuri redescoperite în arhiva personală şi publicate
 • Antologia bilingvă (română - engleză) de proză scurtă românească, „Iubire 13" de la Editura Art. Volumul coordonat de Marius Chivu cuprinde texte de  Radu Cosaşu, Răzvan Petrescu, Radu Paraschivescu sau Alex. Leo Şerban. 

Sursa: Gingasia

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More