Recent Posts

luni, 21 iunie 2010

Cauza mortii unei sfinte italiene dezvaluitaCercetatori au folosit raze X pentru a dezvalui cauza mortii unei sfinte italiene, de acum 700 de ani.
“ Santa Rosa este printre cei mai importanti sfinti ai Bisericii Romano Catolice, venerata de mii de oameni”.
Prof. Ruggero D`Anastasio

Inaintea cercetarilor, se spunea ca Santa Rosa a murit in jurul varstei de 18-19 ani din cauza unui cheag de sange la inima.
De asemenea, se considera ca sfanta secolului al XIII-lea avea puteri miraculoase care ii permiteau sa readuca oamenii la viata sau sa supravietuiasca in mijlocul flacarilor. Ramasitele ei mumificate sunt pastrate la Viterbo, intr-o manastire din apropierea Romei.

In 1995, echipa de cercetare a fost rugata sa lucreze la conservarea trupului care incepuse sa prezinte semne de distrugere. In cadrul acestor actiuni de restaurare ( nu stiu sigur daca acesta este termenul potrivit), cercetatorii au recurs si la analiza organismului cu raze X.

santarosamummy

O boala rara
Desi inregistrarile istorice sugereaza ca Santa Rosa ar fi putut muri de tuberculoza, cercetatorii nu au gasit semne ale unei astfel de infectii.
Ceea ce au gasit ei, in schimb, este sindromul Cantrell - o boala rara ce cauzeaza probleme la inima si la tesuturile din jur.
Conform unui reportaj ulterior, in inima s-a gasit o zona intunecoasa care duce cu gandul spre un blocaj fatal.
Dupa spusele profesorului Ruggero D`Anastasio, in viitor se spera la analiza inimii cu ajutorul tehnologiei moderne.

Material tradus de Zeineb.

Sursa: BBC News

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More