Recent Posts

marți, 1 iunie 2010

Dan Puric si Spectacolul “Noi”, o piesa a nebuniilor zilelor noastreCompania Passe-Partout “Dan Puric” a fost infiintata de actorul si regizorul Dan Puric in anul 1999. Membrii companiei sunt actori amatori si profesionisti de toate varstele, dar cu precadere tineri de pana in 35 de ani. De peste un deceniu, Compania prezinta spectacole precum “Costumele”, “Hic sunt leones”, “Made in Romania”, “Vis”, purtand semnatura inconfundabila a lui Dan Puric.

Spectacolul “Noi”, prezentat de Compania “Passe-Partout D.P.”, se joaca pe 3 iunie, ora 19.30, la Sala Rapsodia. Rezervari de bilete se fac la numerele de telefon 021/315.89.80 sau 0734.540.593, zilnic intre 11.00 si 18.00. Preturi reduse pentru elevi, studenti si grupuri organizate.

In acest spectacol, toate nebuniile vremurilor noastre - de la talk-show-urile isterice la problemele de alimentatie - sunt ironizate senin, cu candoare. Protagonistii spectacolului “Noi” promit sa aduca in fata spectatorilor propria lor varianta de lume, ceva mai putin zbuciumata, ceva mai putin speriata de greutatile zilei, o lume mai colorata, in care oamenii stiu sa rada fara batjocura si sa fie tristi fara dulcegarii.

Spectacolul este o creatie colectiva realizata sub bagheta lui Dan Puric. Limbajul teatral folosit este unic prin faptul ca aduna pe scena mai multe genuri spectaculare: dans, teatru de cuvant, teatru non-verbal (relatie), pantomima comportamentala si imitativa, dans popular, step etc. spectacolul nu se bazeaza pe forma si nu este o simfonie de virtuozitati, desi performanta nu lipseste, ci mizeaza pe continut, pe idee, pe efectul emotional asupra spectatorului. succesul acestei 'metode' a fost probat in numeroasele reprezentatii in tara si in strainatate. Avantajul si 'raritatea' acestor montari sta mai ales in faptul ca din toate elementele care compun spectacolul, factorul uman este de departe cel mai prezent, cel mai reliefat si exploatat estetic.

Sursa: 4arte.ro

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More