Recent Posts

vineri, 24 septembrie 2010

Prima editie a Festivalului DacFest - Sub semnul LupuluiTimp de trei zile, de vineri, 24, si pana duminica, 26 septembrie, la Costesti, pe Valea Regilor, va avea loc prima editie a Festivalului de cultura, civilizatie si traditii dacice, Dac Fest – „Sub semnul Lupului”. Organizatorii evenimentului - Direcţia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara, Institutia Prefectului Hunedoara, Primaria comunei Orastioara de Sus, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National, Directia Silvică Hunedoara, Asociatia „Terra Dacica Aeterna”, Asociatia „Dacia Revival International”, Asociatia non profit L&C Consulting, Inspectoratul Scolar al Judetului Hunedoara si Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva - promit ca evenimentul sa devina o traditie pentru locuitorii judetului si nu numai.

„Noi intentionam ca pe viitor evenimentul sa depaseasca granitele judetului Hunedoara si sa devina un festival de interes national cat si international, poate chiar mai cunoscut decât Peninsula. Aceasta manifestare poate aduce beneficii majore judetului Hunedoara, atât din punct de vedere turistic, cât si economic. Participantii la festival vor avea parte de multa noutate si totodată vor putea invata multe din ceea ce se va petrece acolo”, a declarat prefectul Attila Dezsi.

Scopul festivalului este de a pune în valoare patrimoniul cultural si istoric din zona cetatilor dacice, promovarea valorilor autentice, traditiile ancestrale ale poporului român, mai ales în randul noilor generati, care în ultimii ani si-au pierdut interesul fata de cunoasterea trecutului stramosilor de pe aceste meleaguri.

Sursa: Ziarul Vaii Jiului, EVZ, Ziare.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More