Recent Posts

marți, 26 octombrie 2010

“Comunism.21”– Concurs lansat de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane

Pentru a marca trecerea a 21 de ani de la căderea comunismului în România, Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane lansează un concurs de artă contemporană având ca temă centrală COMUNISMUL şi intitulat “Comunism.21”.


Cea de-a doua ediţie a Petrecerii Artelor Contemporane (P.A.C 2) desfăşurată pe data de 17 decembrie la Bucureşti, invită artiştii contemporani din sfera artelor vizuale şi performative sa expună proiecte ce pot viza: comunismul şi viaţa în comunism, căderea blocului comunist sau perioada post-comunistă. Pentru a stimula simţul artistic şi analitic al tinerilor artişti, concursul propune tema: "21 de ani de la căderea comunismului - metamorfoze ale societăţii, interiorizări şi exteriorizări ale fenomenului tranziţiei şi consecinţele resimţite afectiv. Privire subiectivă asupra comunismului ca fenomen social, cultural sau istoric.


Comunism.21. este deschis tuturor persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, indiferent de naţionalitate, rezidente pe teritoriul României, al căror proiect artistic vine ca răspuns la tema formulată de către P.A.C 2,  reuşind să convingă prin caracterul inovativ si un grad mare de interactivitate. Potrivit organizatorilor, sunt aşteptate proiecte din zona artelor vizuale: pictură, grafică, fotografie, videoart, sculptură, instalaţie, intervenţie în peisaj, happening, performance, dar şi demersuri adiacente ce ţin de teatru, film, literatură sau dans contemporan. 

pac1

Înscrierile la Comunism.21. se fac până la 26 noiembrie 2010, completând formularul standard de pe www.petrecereaartelor.ro şi expediindu-l prin poştă sau email. În urma deliberărilor juriului format din personalităţi ale artelor contemporane româneşti, pe data de  29 noiembrie vor fi anunţaţi cei 6 câştigători ai concursului. Premiile acordate cu valoare simbolică, vor consta în: premiul III - 500 de lei, premiul II - 750 lei şi premiul I - 1000 de lei. Totodată, în limita unui plafon ce va fi comunicat ulterior, organizatorul va susţine şi execuţia/producţia celor 6 proiecte artistice câştigătoare, informeaza organizatorii.


În cadrul Petrecerii Artelor Contemporane (P.A.C) vor expune în total 21 de artişti. Dintre aceştia, 15 vor fi invitaţi speciali (artişti din România şi fostul bloc comunist care au atins de-a lungul activităţii lor diverse aspecte ale temei propuse), alături de cei 6 tineri artişti câştigători ai concursului ”Comunism.21.”


Petrecerea Artelor Contemporane (P.A.C.) este un eveniment A.P.A.C. (Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane) şi a venit ca răspuns la nevoia unei platforme de comunicare directa cu artiştii şi oamenii de cultură din România.
Ediţia a doua a Petrecerii Artelor Contemporane este organizată de A.P.A.C în parteneriat cu Sahia Film, manifestarea făcănd parte din seria evenimentelor prilejuite de aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea cunoscutului studio cinematografic.

Sursa: Asii Romani, Sapte seri

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More