Cancerul ..si alte boli grave vindecate?!

“Nu accepta nimic, si nu respinge nimic, pina nu treci prin filtrul propriei gindiri “ – Buddha.

Preocuparile mele despre cancer dureaza inca din facultate. De atunci am inventariat, am vazut inaltarea si caderea multor metode de tratament “revolutionare” ..

Acum se pare ca este rezolvata problema ..

Rezolvarea este atit de usoara ca prima reactie a tuturor este : ” Nu poate fi atit de simplu…”

Asta a fost si reactia mea ....recunosc. Deci sa incepem cu inceputul. Internetul cel care imi consuma si foarte mult timp dar mi-a oferit si extrem de multe lucruri interesante, prin mail mi-a daruit, o carte deosebita, Tratamentul total al cancerului – Rudolf Breuss.

Prima reactie la titlu .... “Alta carte care se lauda ca a rezolvat toate problemele lumii...” Dar spre deosebire de altii ce nu reusesc sa treaca de aceasta reactie, eu acord “prezumtia de nevinovatie “ si am inceput sa o rasfoiesc.

Teoria, extrem de simpla este urmatoarea : Cind organismul nu mai primeste proteine intra intr-un program de maxima prioritate de economisire si refolosire a proteinelor existente. Cum nu are de unde sa stie cit va dura lipsa de proteine “ordinul” este refolosirea tuturor proteinelor ( materialul de constructie al celulelor si tesuturilor) din toate zonele considerate neesentiale si folosirea lor in zonele esentiale/vitale pentru functionarea organismul. Absolut logic!. Ca urmare a acestei redistribuiri ale proteinelor primele care sint lizate/demolate sint tumorile/metastazele care sint constructii aberante ce nu au nici o folosinta pentru organism..

Propunerea lui Breuss pentru a obtine asta, 42 zile consumi numai 5 sucuri ce nu contin nici o urma de proteina !!

Deci ....Avem o teorie foarte frumoasa si logica insa corespunde si realitatii ?????

Primul argument ar fi multele marturii prezente in carte, insa este greu de controlat adevarul acestor marturii.

Argumentul 2 ar fi ca si altii au mai recomandat posturi foarte lungi, de exemplu Valeriu Popa care recomanda posturi de 40 zile cu apa distilata !!

Nu eram multumit cu acestea si am inceput sa caut si eu .. Prima confirmare din alt domeniu mi-a oferit-o o prietena ( mai citita decit mine !) care mi-a spus ca Aleksandr Soljenițîn a plecat in Gulag ( lagarele de concentrare sovietice ) cu un cancer de stomac si s-a intors fara !!!!!!!!!!!!( Wikipedia confirma existenta unei tumori cind a fost trimis in lagar http://ro.wikipedia.org/wiki/Soljeni%C8%9B%C3%AEn ) Sa nu ne inchipuim ca a beneficiat in lagar de asistenta medicala de inalta calitate.... Singura explicatie ar fi privarea de hrana, in principal si de proteine in secundar ..

Plecind de la aceasta informatie am contactat 2 fosti detinuti politici in inchisorile romanesti ( unul s-a intors cu 30 de kg mai putin !!!!!) si amindoi mi-au confirmat ca nici in inchisorile romanesti nu s-a murit de cancer decit daca boala era intr-o faza foarte avansata ..

Cu aceste argumente am inceput sa cred ca este posibila o asemenea rezolvare..

Tot prin internet am primit o prezentare despre cancerul de sin al unei cercetatoare, geochimist, Jane Plant ( http://www.cancersupportinternational.com/janeplant.com/ ) . Aceasta, dupa ce a suferit mai multe operatii ( +radio si chimioterapie) pentru cancerul de sin ce tot recidiva, a incercat sa gaseasca o alta cale de rezolvare. Fiind cercetatoare a cautat zonele in care incidenta cancerului de sin este foarte scazuta, si a gasit China, unde cancerul de sin , dar si cel de prostata ,este extrem de redus !!!. Cu ce se deosebeau chinezii de civilizatia occidentala ( unde incidenta cancerului de sin este cam 1/10 ) ?????

Chinezii, din cauza unei greutati in digestia lactozei nu consuma lapte de vaca !!!

Plecind de la acesta informatie a exclus din alimentatie laptele de vaca si toate produsele ce contineau lapte de vaca, sau derivate din laptele de vaca ( brinza, unt ...etc) si tumora de la sin ( ce recidivase inca odata ) dupa 1 luna a disparut !!! Facind cunoscuta aceasta informatie altor femei cu cancer de sin, in scurt timp a primit o multime de confirmari ale regresiei, disparitiei tumorilor de la sin dupa aceasta dieta.

Eu fac si termografii si in aceasta calitate am primit la cabinet o doamna nu foarte in virsta, insotita de o cunostiinta ( asistenta medicala ) cu probleme majore de sanatate. Un cancer genital pentru care incepuse chimioterapia cu dureri destul de mari. In depresie evident, cu amenintare de suicid, cu o pensie mica ....

Singura speranta pe care am vazut-o pentru ea la acel moment era cura Breuss pentru ca parea singura destul de radicala pentru acel stadiu iar costurile, extrem de reduse .

Peste 3 luni m-am intilnit din nou cu cunostiinta mea, asistenta, pe care am intrebat-o destul de temator despre starea doamnei ..... Mi-a raspuns ca se simte bine, nu mai are dureri, si ca analizele sint bune ... Am rugat-o sa-mi aduca documentatia medicala ca sa pot fi mult mai convingator insa pina in acest moment nu pot spune ca o am ...Ramine pentru viitor aceasta dovada ..

Ultimul argument extrem de puternic a fost carte Studiul China – Dr T Colin Campbell publicata si la noi pe care pur si simplu o consider Cartea de Temelie a Sanatatii !!!!!!!!!!

Studiul China .. De ce mi s-a parut mie extraordinar ???????

Exista o multime de carti de nutritie scrise de cei mai diferiti autori dar in general acestea sint scrise la modul : “ Faci asa ca asa spun eu ca este bine “. De obicei argumentatia si bibliografia ori lipsesc cu desavirsire ori sint foarte vagi. Autorii de cele mai multe ori au si pareri proprii, foarte solide, pe care nu simt nevoia sa le argumenteze. Probabil multi cred ca aceste principii nutritioniste le-au fost revelate de divinitate iar noi ceilati avem doar optiunea de a crede........ De multe ori exista si destule contradictii intre diversi autori ...

Revenind la Studiul China... Este scrisa atit pentru profesionisti /cercetatori cit si pentru profani. Oamenii obisnuiti nu-si dau seama de valoare pentru ca pentru multi dintre ei bibliografia intr-o carte nu este ceva comun...

Cartea este scrisa de un profesionist al cercetarii care stie foarte bine ca fiecare afirmatie trebuie argumentata. Nu este scrisa de un “credincios” ( persoana ce a fost din copilarie educata in asa fel sau persoana apartinind unor grupuri populationale cu anumite obiceiuri alimentare ). Dimpotriva s-a nascut la o ferma in care hrana sanatoasa era considerata, carnea, laptele, oua .... O persoana care in tinerete ( recunoaste singur ) isi batea joc de vegetarieni ( sint si o multime de legende cum ca ar fi fara forta, barbatii chiar impotenti!!!!)

Acest profesionist al cercetarii si-a facut cercetarile cu fonduri guvernamentale ( pentru care trebuie sa dai o multime de explicatii !!!!)

Aceasta carte a fost publicata in SUA in care exista un cult pentru hamburger, fast food si MacDonalalds, in care exista legi impotriva defaimarii hamburgerului !!!!!!!!!!!!! ( vezi filmul Food Inc. ). O tara in care Oprah ( multimilionara realizatoare de talk shaw ) a fost data in judecata pentru defaimarea hamburgerului !!!!!!!!!!! ( a cistigat e adevarat, dar dupa 6 ani de procese !!!)

In momentul in care Colin Campbell s-a gindit sa publice aceasta carte trebuia sa ia in considerare absolut toate posibilele slabiciuni /fisuri ale teoriei care ar fi putut fi exploatate asta ca sa nu poata fi “ ingropat “ ca om de stiinta si distrus eventual si finaciar de catre industria alimentara..

Ce spune Studiul China atit de revolutionar si de periculos ????

Practic darima o “religie” ....... Religia superioritatii proteinelor animale in defavorea celor vegetale ....

Ca toate bolile grave ale civilizatiei occidentale ( aici intram si noi !!!), cancer, leucemii, boli cardiovasculare, boli autoimune, diabet ..etc sint datorate unui consum prea mare de proteine animale !!! Aceasta afirmatie este superbetonata atit cu studii experimentale efectuate pe multi ani dar si pe cea mai mare cercetare epidemiologica efectuata vreodata ( 800 milioane de chinezi ) in care s-a putut face o corelatie extrem de exacta intre incidenta bolilor si alimentatie. Afirmatiile cu greutate din carte au un asterix ( steluta ) in cazul in care afirmatia este sigura cu o probabilitate mai mare de 95% sau cu 2 stelute incazul in care afirmatia are o probabilitate mai mare de 99% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cum singurata 100%, numai Divinitatea poate oferi, cred ca pentru noi pamintenii ar trebui sa fie suficiente aceste cifre!!!

Intr-un experment derulat pe mai multi ani s-a indus cu ajutorul unui compus chimic, cancer hepatic la cobai. S-a constatat ca modificind proportia de proteina animala ( lactoza) administrata se putea induce sau stopa cancerul!!! . Daca proteina animala nu depasea 5% cancerul nu se grefa pe organismul cobailor indiferent de cantiatea de cancergen!!!!!!.

Deci avem o multime de date ce converg catre aceeasi concluzie ..

Proteinele animale consumate in proportie mai mare de 5-7% sint “vinovate” de toate bolile grave ale civilizatiei occidentale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Exista boli ale saracilor si boli ale bogatilor!! Bolile saracilor sint: TBC-ul, bolile diareice, malaria, boli infectioase si parazitare.. Bolile bogatilor sint : cancerele, leucemiile, bolile cardiovasculare ......

Concluzia lui Campbell este extrem de clara, motiv pentru care a si devenit vegetarian!!!

In Studiul China mai este un capitol deosebit de interesant cu bolile cardiovasculare ..

Se demonstreaza clar ca obstructia/astuparea unei artere coronare este reversibila, este dependenta de alimentatie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! de cantiatea de proteine animale ingerata !!!! Deci bolile cardiovasculare pot fi vindecate !!!!!! ( acum sint doar tratate in speranta ca vor evolua mai incet sau deloc dar in nici un caz sa se vindece ) Practic pacientului i se spune ca dupa stabilirea diagnosticului el va fi dependent toata viata de medicamente..

Ce putem face???

Pai....Daca nu vrem sa ne imbolnavim ar trebu sa facem asa cum face acum si Campbell, si anume sa devenim vegetarieni ....

Eu sint un pic mai nuantat in sensul ca ideal este sa consumam cit mai multe alimente nepreparate termic, si evident multe legume si fructe. Teoria spune ca prin preparare termica se distrug vitamine, enzime, hormoni, si se denatureaza (modifica) proteinele, ceea ce face digestia cu un consum mult mai mare de energie. Energia pierduta astfel se regaseste intr-o imbatrinire mai precoce sau daca sintem bolnavi in minusul acela de energie necesara pentru supravietuire...

Unificind cele 2 idei, ar fi ideal sa mincam mai putin de 5% proteine animale, iar hrana pe care o mincam sa fie cit mai putin preparata termic..

Sper ca datele  pe care vi le-am oferit sa va foloseasca, sa va arate si o alta perspectiva si mai ales sa cititi si sa va convingeti singuri....

Dr. Dumitru Badila

www.biofoton.ro

badilami@rdslink.ro

Bibliografie

1.Studiul China- Autor: Dr. T. Colin CampbellEditura: Casa de editura Advent , 2007 http://www.cartea-mea.ro/carte/studiul-china--i12625

2.Cancer leucemie Modalităţi de tratare a cancerului, a leucemiei şi a altor boli aparent incurabile - Rudolf Breuss;Editura AnandaKali – 2006

http://www.jovis.ro/Cartea-Cancer-leucemie-Rudolf-Breuss-134.htm