În urmă cu două săptămâni debuta în versiune de test un proiect ambiţios, care, între timp, a prins aripi şi creşte asemeni lui Făt-Frumos din basmele românilor într-o zi cât alţii într-un an. E vorba despre ziarul online Dacia Liberă.

Părintele său spiritual este domnul Octavian-Eugeniu Manu, însă pot spune cu mândrie că numele Dacia Liberă a fost ales de mine. De asemenea, realizarea şi punerea în practică a ideii îmi aparţine în totalitate.

Şi spun asta nu pentru a căuta pricini de laudă sau pentru a-mi aroga nu ştiu ce merite deosebite, vreau doar să consemnez acest moment special şi să împărtăşesc cu cititorii de pretutindeni bucuria şi împlinirea care-mi luminează sufletul, rază de speranţa şi de mai bine pentru neamul românesc ce trece prin clipe grele.

Ideea de bază a constituirii acestui proiect online este aceea de a prezenta dintr-o perspectivă nouă şi îndrăzneaţă adevăratele probleme cu care se confruntă societatea românească, precum şi adevărata istorie a neamului geto-dac. Aceasta mai transformă puţin în realitate satisfacerea setei de adevăr şi libertate şi renaşterea spirituală a României, mergând pe linia tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşeşti.

Vizitând site-ul http://dacialibera.com veţi avea acces la informaţii de actualitate, la o uriaşa sursă de informaţii legate de istoria neamului, tradiţii şi folclor, dar şi la mesaje emoţionante de la românii de pretutindeni. Toate acestea pe linia unui naţionalism autentic.

Împreună cu colectivul de redacţie, vom încerca prezentarea realităţii aşa cum este ea, vom prezenta doar adevărul, fără imixtiuni de natură politică. Acesta zic eu e marele avantaj al Daciei Libere, nu suntem legaţi de apartenenţa la un partid politic sau o anumită doctrină, nu susţinem decât un singur interes, interesul tuturor românilor.

Vrem să fie scrisă adevărata epopee a geto-dacilor, să rescriem istoria adevărată a poporului român, iar în acest sens vom veni cu argumente solide, dovezi arheologice şi istorice care să ateste faptul indubitabil că teritoriul vechii Dacii constituie vatra spiritualităţii Europei.

Lansez tuturor cititorilor blogului Dezvăţătorul, precum şi tuturor celor care simt româneşte, o chemare la unitate, întoarcerea la originile noastre autentice strămoşeşti.

Lăsaţi deoparte tot ceea ce vă desparte şi găsiţi doar ceea ce vă uneşte. În pământ am privit destul, a venit timpul să ridicăm privirea spre azurul cerurilor, să mulţumim Creatorului pentru palma noastră de pământ bun şi frumos, să se audă buciumul unirii întru cugetul românesc.

Parafrazând o carte celebra şi o frântură din discursul lui Decebal: Noi nu suntem urmaşii Romei, şi nu cunoaştem decât o singură lege: să nu plecăm genunchii în faţă nimănui, niciodată! Asta e singura lege, alta nu cunoaştem!

 

Aşa să ne ajute Dumnezeu!!!

                                                Robert-Ovidiu TRIF

                                              Specialist IT – ImediaT

                                     Promotor cultural si Presedintele RDCN

                                                   Filiala Valea Jiului

Date contact:

RDS fix: 0354/880.841

Vodafone: 0720/11.53.73

Cosmote: 0767/33.72.72

Proiecte Siteuri:

http://dezvatatorul.blogspot.com

http://imediat.net

http://blog.imediat.net

http://dacialibera.com

Adrese mail:

rotrif@yahoo.com; rotrif@gmail.com; rotrif@imediat.net: rotrif@dacialibera.com