Cartea lui U. G Krishnamurti este o invitatie la libertate sub forma abandonarii oricarui gand sau idee preconceputa care ne-ar putea tulbura starea naturala de ne-cunoastere. Iar aceasta stare de libertate pura este cuprinsa atat de simplu in cuvintele sale: “nu exista nimic de inteles”.

Cat timp vom accepta ca exista ceva ce trebuie inteles, spune U.G, straduindu-ne sa facem din intelegerea sa un scop bine definit, vom continua sa traim in suferinta si ne va lipsi curajul de a fi ceea ce suntem.

Krishnamurti ne recomanda sa nu cautam un sens in viata, ci pur si simplu sa o traim, caci facand aceasta cu siguranta vom implini si sensul ei. Orientarea omului catre orice alta clipa decat prezentul, il face sa piarda trairea clipei si implicit a vietii din care face parte acum. Sensul trebuie trait si nu cautat.

Cautarea unui sens in viata anuleaza trairea in sine; energia pe care o dedicam acestei cautari nu ne mai lasa energie sa traim. De aceea, ne recomanda Krishnamurti, sa nu cautam un sens in viata, ci pur si simplu sa o traim, caci facand aceasta cu siguranta vom implini si sensul ei. Orientarea omului catre orice alta clipa decat prezentul, il face sa piarda trairea clipei si implicit a vietii din care face parte acum. Sensul trebuie trait si nu cautat, pare sa ne spuna U.G.

Doar ceea ce spune U. G. este paradoxal, faptele sale nu sunt. Vorbele sale sunt paradoxale creand o tensiune care in cele din urma largeste intelegerea celui care le asculta, sau mai bine ar fi sa spunem ca vorbele sale extind ceea ce intelegem prin a intelege. Faptele sale in schimb sunt simple, neparadoxale, chiar daca nu se potrivesc cu ceea ce spun scripturile despre un om iluminat. Traditional, un om iluminat este intruparea tuturor invataturilor sfinte, U. G. este "dezintruparea" tuturor invataturilor.

Ebook