Noua spiritualitate şi transformarea planetară
Suntem martorii unor timpuri istorice. Planeta trece prin schimbări fundamentale, noi toţi simţim puternic aceste transformări dar orice schimbare – şi cu atât mai mult una de conştiinţă – presupune traversarea unei crize majore.

Revoluţia conştiinţei este transcrierea unei captivante discuţii despre provocările vremurilor pe care le trăim, între trei dintre cele mai frumoase şi profunde minţi ale secolului XX: Ervin Laszlo, nominalizat de două ori la Premiul Nobel pentru pace, considerat cel mai reprezentativ exponent al filosofiei sistemelor şi al teoriei evoluţiei geneale, cunoscut pentru activitatea în domeniul futurologiei şi al managementului, preşedinte al recent înfiinţatei Universităţi GlobalShift şi întemeietor al Clubului de la Budapesta, Stanislav Grof, unul dintre întemeietorii psihologiei transpersonale, un pionier în domeniul explorării moderne a tărâmurilor conştiinţei, cunoscut pentru a fi redesenat cartografia psihicului omenesc incluzând în aceasta domeniile perinatale şi spirituale şi Peter Russell, un fizician teoretician strălucit, format în sălile de conferinţă de la Cambridge unde a studiat cu fascinantul Stephen Hawking, fiind în acelaşi timp un căutător spiritual care a călătorit în India pentru a studia filosofia orientală şi a practica meditaţia, reuşind o profundă sinteză personală a misticului şi ştiinţificului.

Cei trei se întâlnesc în acest dialog inedit pentru a reflecta asupra şanselor de pace în lume, asupra modului în care se schimbă societatea şi asupra transformărilor de care suntem direct răspunzători. Evaluează rolul artei, ştiinţei şi educaţiei în acest proces, iau în discuţie valori, scopuri şi perspectivele asupra lumii, dezbat despre religie, spiritualitate şi, mai presus de toate, despre conştiinţă – pentru că starea conştiinţei noastre este problema cheie.

Revoluţia conştiinţei este un ghid esenţial care ne arată schimbările realităţii în toate colţurile lumii şi în toate domeniile, în noi şi în jurul nostru. Cartea transmite o stare de emoţie şi o pasiune pe care le putem folosi în drumul nostru prin aceste transformări. Aşa cum se întreabă Ken Wilber în Cuvântul înainte, la ce se reduce totul până la urmă?

Peter Rusell răspunde: “Punem la un loc toate elementele necesare pentru a ne împlini vieţile, pentru a fi mai fericiţi şi mai sănătoşi. E ca un joc în care fiecare piesă contează. Iar uneori o piesă neînsemnată poate determina unirea multor altora, ducând la trezirea spirituală. Greşim dacă ne gândim că noi trebuie să-i schimbăm pe ceilalţi.

Acest lucru ne face să credem că suntem speciali şi ne pune într-o poziţie de conducere, de control. Toţi suntem în aceeaşi situaţie. Cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ne-o punem este: cum pot face ca acţiunile mele să faciliteze schimbarea mai eficient?”
O discutie spirituală în ceea ce priveşte schimbul de idei, tolerantă în modul de abordare, strălucitoare în intenţia de a ne trezi Conştiinţa.

Laszlo, Grof, Russell - Revolutia Constiintei