Un detaliu uimitor a fost descoperit de către un istoric de artă în cunoscuta pictură Cina cea de Taină a genialului artist Leonardo Da Vinci. Expertul consideră că feţele a doi apostoli ai lui Iisus, Toma şi Iacob, sunt de fapt autoportrete ale lui Da Vinci.

Deşi a pictat unele dintre cele mai cunoscute potrete din lume, experţii în artă încă nu ştiu cum arăta, de fapt, Leonardo da Vinci. Potrivit unor noi teorii, chipul acestuia ar apărea în celebra pictură "Cina cea de taină".

Fiindcă pictorul nu şi-a făcut niciun autoportret în tinereţe, cercetătorii au fost obligaţi să testeze diverse teorii, potrivit cărora artistul şi-ar fi folosit chipul într-una dintre operele sale.

Istoricul de artă Ross King susţine că a descoperit chipul lui Leonardo da Vinci nu o dată, ci de două ori în "Cina cea de taină", scrie Daily Mail. El spune că în celebra pictură Leonardo da Vinci ar putea fi apostolul Iacob şi apostolul Toma.

King îşi bazează teoria pe un poem scris în 1490 de un prieten de-al lui Da Vinci, Gasparo Visconti. În versurile poeziei, autorul face glume pe seama unui artist necunoscut, care îşi foloseşte propriul chip în picturile pe care le face.

De asemenea, King consideră că autoportretul lui Da Vinci din 1515 are câteva trăsături comune cu apostolii pictaţi în "Cina cea de taină". Are nas grecesc, păr vâlvoi şi barbă lungă, precum apostolii Toma şi Iacob, susţine King.

Cina cea de Taină a fost realizată de Leonardo da Vinci pentru patronul său, ducele Ludovico Sforza din Milano, fiind una din cele mai celebre picturi din istoria universală a artelor. Opera se găsește în fosta sală de mese a bisericii dominicane Santa Maria delle Grazie din Milano.

Sursa: Independent