În spatele istoriei lumii se ascund forțe nevăzute și o a doua istorie ascunsă a religiei, a societăților secrete, a ordinelor secrete și a simbolurilor lor.

Unul dintre aceste simboluri misterioase se numește Soarele Negru, care reprezintă una dintre cele mai esențiale părți ale forțelor invizibile care guvernează procesele alchimice ale întregii vieți.

Diferite învățături ezoterice ne arată că era cunoscută ca fiind "partea de umbră a soarelui", al cărei nume îl cunoaștem ca Soare Negru și care este numit după numele său latin, Sol Niger, germanul Schwarze Sonne, Sonnenrad, care în germană înseamnă Roata Soarelui.

În teosofie, este cunoscut sub numele de "Soarele invizibil" și este legat în științele oculte de materia primă sau întunecată, de pământ, de Axis Mundi, de pântecele mamei, de Sine și de inconștient sau de ceea ce Jung ar numi - Inconștientul colectiv.

Cuvântul "materie" provine de la "mater" și înseamnă și "mamă". Din Pământul Negru și din pântecele întunecat al Mamei noastre, noi, oamenii, suntem creați pe Atât de Înăuntru, modelându-ne în persoana pe care o vom deveni, în care îl găsim pe Dumnezeu care a spus: "Să fie lumină", iar din această creație, ne naștem ca și co-creatori cu Dumnezeu pe Atât de Afară.

În Apocalipsa Scripturii, aflăm despre acest "Soare negru ca un sac", iar în Ioel: "Soarele se va preface în întuneric" (Ioel 2:30-31); iar Isaia spune: "Eu îmbrac cerurile cu negură și fac din sac acoperământul lor" (Isaia 1:3).

Soarele Negru poate fi numit și Soarele-Pământ. O forță biologică sau o minte de stup pământeană care ne modelează realitățile noastre, de la corpurile noastre la viețile noastre și care, în cele din urmă, consumă și transformă toate lucrurile în negru.

De aceea, cred că Soarele Negru este reprezentat microcosmic în pupila ochiului uman, care este simbolul străvechiului Sine interior sau "Eu" și care este conectat la Soarele Negru macrocosmic.

Atunci când privirea noastră exterioară este întoarsă spre interior, descoperim legătura cu Sinele interior ascuns și cu alte ființe și lucruri din realitatea "ascunsă" și forțele nevăzute ale umanității, al căror studiu este numit în mod oficial "Ocultismul".

Simbolizat și de circumpunctul pe care Manly P. Hall îl numește: "Cel mai primitiv și fundamental dintre toate simbolurile este punctul". (Prelegeri de filosofie antică)

Hall a scris;

"Cheile tuturor cunoștințelor sunt cuprinse în punct, linie și cerc.

Punctul este conștiința universală, linia este inteligența universală, iar cercul este forța universală - cauza triplă, necunoscută, a tuturor existențelor cunoscute (cele trei ipostaze ale lui Atma).

La om, spiritul este reprezentat prin punct, iar activitatea conștientă sau inteligența prin linie.

Activitatea conștientă este cheia inteligenței, deoarece conștiința aparține sferei punctului, iar activitatea sferei cercului.

Centrul și circumferința se îmbină astfel în linia de legătură – activitatea conștientă sau inteligența.

Cercul este simbolul corpului, iar corpul este limita razei de activitate a puterii minții care se revarsă din substanța conștiinței", a conchis Hall.

După cum spunea odată Contele de Saint Germain: "Atenția este cheia; căci acolo unde merge atenția omului, acolo merge energia lui, iar el însuși nu poate decât să o urmeze."

Iar Carl Jung ne spune: "Conștiința, oricât de extinsă ar fi, trebuie să rămână întotdeauna cercul mai mic din cercul mai mare al inconștientului, o insulă înconjurată de mare; și, ca și marea însăși, inconștientul produce o abundență nesfârșită și auto-reîncărcătoare de ființe vii, o bogăție dincolo de înțelegerea noastră." (CW 16, paragraful 366)

În sens psihologic, Soarele Negru simbolizează puterea ocultă a microcosmosului Sinelui.

Oamenii, fie conștient sau inconștient, își modelează ființa și lumea materiei în viața lor și în lumea din jurul lor. Dacă participăm pe calea cunoașterii ezoterice și oculte, aceasta ne poate duce direct la Noaptea întunecată a sufletului pentru a ne confrunta cu propria umbră și pentru a ne înfrunta păcatele și demonii pe care ni i-am creat singuri.

Marsilius Ficinus a descris Soarele Negru în "Liber de Arte Chemica";

"Corpul trebuie să fie dizolvat în cel mai subtil aer de mijloc: Corpul se dizolvă și prin propria sa căldură și umiditate; unde sufletul, natura mijlocie deține principatul în culoarea negrului tot în sticlă: care negreală a Naturii vechii filozofi o numeau capul de cioară sau soarele negru."

Iată o imagine a emblemei Putrificației Soarelui Bătrân din Philosophia Reformata de Johann Daniel Mylius.

Carl Jung îl numește pământul negru și îl leagă de antimoniu;

"Este deci pământul negru în care aurul lapisului este semănat ca bobul de grâu... Este pământul negru, magic fecund, pe care Adam l-a luat cu el din Paradis, numit și antimoniu și descris ca fiind un "negru mai negru decât negrul". '"

Ocultista rusă și fondatoarea teosofiei, Helena Blavatsky, a spus că soarele negru este cunoscut și ca soarele invizibil legat de "materia primă și de inconștient". Ea a scris;

"Alchimiștii medievali vorbeau despre sol niger, soarele negru sau invizibil, pe care îl legau de materia primă și de inconștient. Soarele vizibil se află la nadir, din adâncurile căruia trebuie să urce spre zenit, apogeul invizibil care supraveghează crearea luminii."

Potrivit lui Rudolph Steiner, Soarele absoarbe lumina din spațiul cosmic. Întunericul în sine nu este o simplă absență a luminii care radiază în exterior, ci radiația sa interioară dintr-o circumferință cosmică spre un centru - un "Soare Negru".

Una dintre cele mai vechi reprezentări ale Soarelui Negru ne vine de la cel care este uneori numit părintele spiritual al lui Paracelsus, Solomon Trismosin, care a creat unul dintre clasicii moderni ai manuscriselor alchimice iluminate, intitulat Splendor Solis ("Splendoarea Soarelui"), scris în jurul anului 1535.

Povestește cum intervine alchimistul în mecanismul creației, rămânând în permanență în armonie cu natura și sprijinind creșterea acesteia. Există 20 de exemplare în întreaga lume, cea mai veche versiune fiind păstrată la Kupferstichkabinett (Muzeul de Stampe și Desene) de la Muzeele de Stat din Berlin, iar o altă copie creată în 1582, se află la British Library, Londra.

Cred că o persoană faimoasă care a trecut prin acest proces este istoricul din secolul al II-lea, Strabon, care a spus că fruntea și unele părți ale corpului său sunt de culoare albă, restul corpului său fiind negru.

Iată o altă imagine de mai jos din manuscrisul Splendor Solis care cred că arată metafizic ceea ce Strabon descria alchimic, dar arată culoarea albă ca fiind roșie. Persoana de culoare preponderent neagră și goală care iese dintr-un fel de lac negru și este întâmpinată de o Zeiță regală care îi înmânează o mantie sau un palton roșu drept răsplată.

Soarele Negru deține influența principală asupra materiei prime.

Astfel, el servește drept creator, progenitor și legislator al corpurilor noastre de carbon, chiar 666 de la începutul timpului.

Un simbol alchimic se referă la naștere, descompunere și putrefacție, care reprezintă primul, mijlocul și finalul tuturor proceselor alchimice.

Una pe care cred că, pe măsură ce timpul va evolua, o vom afla din punct de vedere științific, se referă la ceea ce se numește materie întunecată și la soarele care se înnegrește cu sacul legat de ceea ce am numit "rețeaua secretă de miceliu sau internet" pe care cercetătorii moderni sugerează că materia din univers este distribuită într-o "pânză cosmică" de filamente.

Filamente cosmice de formațiuni masive de pânze asemănătoare unor fire (pânză de sac) care cuprind cantități uriașe de materie întunecată (Soare Negru) și care împart universul într-o vastă rețea legată gravitațional, întretăiată de uriașe goluri de materie întunecată.

Filamente și materie întunecată care, conform teoriei mele, ne conectează pe noi, oamenii, unii cu alții și cu toată viața prin intermediul unor organisme fungice specifice care pot acționa ca Arhonii noștri, fie în mod benefic (simbiotic), fie în mod dăunător (parazitar).

Noi acționăm ca rezonatori pentru elementarii și microorganismele care devin Arhonii noștri.

O conexiune străveche și primordială cu tot ceea ce face parte dintr-o realitate ascunsă a ceea ce suntem și care este Atât de Înăuntru și Atât de Afară de noi toți.

Dacă doriți să citiți povestea despre modul în care naziștii au folosit o versiune modificată a simbolisticii Soarelui Negru (Schwarze Sonne și Sonnenrad) în practicile oculte întunecate și în magia neagră pentru cei mai înalți membri ai SS, vă rugăm să așteptați până săptămâna viitoare când veți putea citi următorul meu articolul.