Adevăratul mesaj al lui Hristos este cu totul altul, şi anume : Să ne iubim unii pe alţii tot atât de mult cât ne-a iubit el pe noi, să fim gata de jertfă atunci când e vorba de idealuri înalte ce privesc umanitatea, să fim gata să ne dăm viaţa pentru o cauză dreaptă, dar nicidecum să fim atât de nerozi şi de neghiobi încât să credem că prin jertfa noastră vom putea spăla de păcate pe nişte nemernici, nici măcar pe noi înşine nu vom fi în stare să ne salvăm de la dreapta judecata a lui D-zeu.
Iisus ne învaţă, aşa cum este cazul lui Matei vameşul sau Mariei Magdalena, că stă în puterea noastră să ne schimbăm modul de viaţă, că doar de noi depinde totul, destinul e în mâinile noastre.
Iar atunci când păcătoşii asemeni Mariei Magdalena, în prezenţa câmpului său energetic încărcat de bunătate şi sfinţenie, simt un imbold interior capabil să le modifice viaţa, Iisus le spune doar atât: "Credinţa ta te-a salvat, du-te şi nu mai păcătui.
Aşadar, Iisus nu face altceva decât să le redea încrederea în sine, nu face altceva decât să le arate ce înseamnă un sfânt. Şi ce este un sfânt dacă nu un miracol, o încarnare a însăşi divinităţii printre muritori ?.
Din păcate noi oamenii avem nevoie de miracole pentru a putea crede în puterea spiritului, avem nevoie de minuni pentru a putea crede că suntem capabili de schimbare, de acea naştere din nou de care vorbea Iisus.
Cel mai de preţ dar al divinităţii, supremul dar oferit prin jertfa lui Iisus, este Libertatea, chiar dacă oamenii se simt împovăraţi de puterea liberului lor arbitru, fără asta am fi simple marionete în mâna unui demiurg dement, nişte jivine sălbatice; când vom înţelege importanţa libertăţii, vom fi tămăduiţi de toate relele abătute asupra noastră, atunci vom fi cunoscut Spiritul şi puterea sa incomensurabilă.
Iată de ce îl preţuiesc enorm pe adevăratul Om-dumnezeu Iisus, iată de ce mă consider un liber-cugetător şi nu împărtăşesc nici o religie, deşi le-am studiat pe toate.
- Să înţeleg că Iisus a fost un sfânt, un mare iniţiat care în mila sa, în marea sa dragoste de oameni s-a hotărât să descopere adevărurile esenţiale tuturor muritorilor, oameni simpli şi neiniţiaţi ?.
- Cam aşa ceva, Raul, din păcate îţi va fi foarte greu să renunţi la iluzia unei salvări dumnezeieşti. Iisus ne învaţă să fim noi înşine, să avem încredere în noi, să gândim liber, fără prejudecăţi, să avem curaj, să îndrăznim mai mult, căci suntem una cu Creatorul.
În fapt, toate cele trei ispite ale necuratului, nu făceau altceva decât să-i anuleze lui Iisus libertatea, la fel e şi cu noi, singurul lucru la care nu avem dreptul să renunţăm este libertatea, şi asta cu orice preţ, indiferent de ispite, de cazne şi suferinţe, căci fără libertate nu avem decât iluzii, iar având libertatea de a alege suntem fiinţe raţionale asemenea lui Dumnezeu, doar aşa suntem fii lui, altfel suntem morţi pe vecie.
Alege viaţa, nemurirea, prin libertate le vei obţine, altfel vei fi robul propriilor iluzii, sclavul ignoranţei şi o simplă fiară fără de suflet.
Robert TRIF - Roman - " Jurnalul unui Supraom "
Trimiteți un comentariu
Trimiteți un comentariu