Tocmai am terminat de citit cartea lui David Icke - “Iubirea infinita e singurul adevar, restul e iluzie”. Luand in considerare faptul, ca nu am gasit prea multe review-uri sincere ale acestei carti m-am gandit ca ar fi cazul sa scriu eu unul.
Conform acestei carti, s-ar parea ca exista doua matrici ale realitatii aflate in conflict. Una dintre ele, guvernata de frica - matricea Reptiliana si cealalta, unde frica nu isi are locul si este capabila sa faca tot ceea doreste, reusind sa constientizeze ca diviziunea nu exista cu adevarat - matricea dragostei infinite.
Matricea reptiliana obisnuieste sa strige: alege-ti partea sau vei disparea pentru totdeauna. Ei folosesc frica pentru a-i alinia pe oameni, pt a-i determina sa faca ceea ce li se spune, lucru care va duce universul catre haos si disparare. Iti pacalesc constiinta, inducand ideea ca iluzia sinelui este reala si ca fiecare dintre noi este deconectat de restul.
Totusi, cea de-a doua matrice cea aprobata de Icke, accepta polaritatea ca pe un mecanism al crearii de realitate, dar membrii ei sunt constienti de faptul ca totul este un joc si ca constiinta noastra este libera sa faca ceea ce doreste, atata timp cat exista rezerve din tot si traim vesnic.
Nu am nimic cu munca lui Icke, mai ales ca tema reptilienilor se potriveste in context - mintile noastre materiale sunt reptiliene nu-i asa? Amuzamentul in legatura cu credinta lui, pare sa fie facut in mare parte de aceia care nu au petrecut destul timp in afara arhetipurilor si punctelor de vedere alternative ale studiului raspandit, care nu inteleg cum iluzia existentei functioneaza in afara de ceea ce le este predat de cineva din grila lor de control.
Reptilienii sunt un arhetip la fel ca si Parlamentul sau Presedintele Romaniei.
Icke admite ca sunt o iluzie, la fel ca si restul, dar este o amagire faptul ca ei au preluat controlul la fel ca un cal care si-ar arunca din senin incarcatura in spatele nostru in loc sa fie invers. Concluzia lui Icke este sa nu ne lasam prada fricii, pentru ca este exact lucrul de care Reptilienii au nevoie ca sa ne poata controla.
Icke vrea sa ne constientizam adevaratele origini si faptul ca nu suntem separati, ca nu avem motive de spaima. Acest mesaj este unul frumos si cred ca multi se pot raporta la el, tocmai pentru ca Icke a scris nu numai pentru el, cat mai ales pentru ceilalti.
Critica mea la aceasta carte, este legata de faptul ca autorul pare sa recreeze aceste doua matrici, in loc sa ii ramana fidel uneia dintre ele, lucru care poata sa creeze confuzie in randul cititorilor. In timp ce citesti, se intampla des sa pierzi sensul fara sa iti mai dai seama despre care matrice este vorba. Cu alte cuvinte, el afirma ca matricea Reptilienilor creaza iluzia divizunii pentru a ne speria si a ne controla, pentru ca ma apoi sa spuna ca diviziunea este in regula, atata timp cat te pricepi sa simulezi si sa intelegi ca totul este iluzie.
Ca rezultat al aceste incurcaturi, eu nu vad nici macar de ce trebuie sa existe doua matrici. Daca totul este un joc atunci de ce nu pot Reptilienii, Illuminati si Francmasonii sa joace? A sti ca totul este un joc este lucrul esential in ambele matrici. Cu siguranta, Reptilienii au ajuns la nivelul de cunoastere la care sa poata juca jocul mult mai bine decat masele. Francmasonii, in ritualurile lor isi invata elevii ca pot fi propriul lor Dumnezeu, iar acest lucru este in esenta acelasi pe care il impartaseste Icke: tu poti fi propriul tau Dumnezeu pentru ca suntem unul, asa ca nu iti fie frica sa inventezi regulile. Evident, puterea poate scoate din minti, dar nu-i asa ca de fapt corectarea de sine face parte dintr-un sistem al regularitatii?
In opinia mea, Matricea se poate controla singura si este doar imaginatia noastra care spune ca are nevoie de noi sa ii corectam nereusitele. Noi, chiar si David Icke, trebuie sa simtim ca universul are nevoie de noi.
David pare sa creada ca matricea curenta este rea sau incorecta, devreme ce a fost invadata de reptilieni, acesta fiind un lucru pe care mi-este greu sa-l accept. Mintile noastre opereaza printr-o frecventa electromagnetica in care polaritatea este construita ca sa se miste, sa se opreasca, sa creeze si sa se miste din nou. Polaritatea in sine este enrgie ceea ce aminteste de polaritatea Ying-Yang.
Ca un al doilea contra argument vine faptul ca Icke are tendinta sa desparta, sa divida cu toate ca aparent, aceasta este si metoda reptilienilor. Deci, exista o matrice rea condusa de reptilieni care sunt asemnei unor sugative ale spaimei, si una buna, condusa de cei care actioneaza prin iubire. Pe care o alegi? Mintea nu poate sa decida. Daca obicetivul lui Icke este inlaturarea fricii atunci de ce o mentioneaza pe ea si pe reptilieni?
De ce sa nu scapam pur si simplu de spaima prin a inceta sa ne mai speriem singuri? Extremele polare sunt ciclice. Pentru fiecare lucru rau exista un corespondent bun si invers. Daca nu iti place cum se petrec lucrurile in viata ta si pe planeta ta, nu da vina pe Reptilieni. Arhetipurile lui Icke se aplica tuturor.
Totul seamana cu celebra '”coincidentia oppositorum’ preluata de la Nicolaus Cusanus si continuata stralucit de marele nostru savant Mircea Eliade. Probabil calea de “iesire din labirint”, sau iesirea din matrice, o constituie tocmai eliberarea mintii de sentimentul fricii, constientizarea unitatii primordiale, si astfel eliminarea separarii, dualitatii, ruperea valului lui Isis si anularea contrariilor.
Valul iluzoriu urzit de Maya cade, iar vraja matricei se rupe, prin iubire toti redevenim una si suntem eliberati de mecanismul iluzoriu al matricei, altfel riscam sa ne pierdem in acest straniu joc al destinului si karmei, sa ne lasam pacaliti la vederea iluziei acestei lumi, asemeni frumusetilor parelnice si atragatoare ale Sanzienelor, si sa ramanem blocati in vesnica repetare a identicului nietzschean.
Per total, mi-a placut cartea deoarece contine multe dintre propriile mele opinii, pe care le-am exprimat in poemele devenirii. Indiferent de lucrurile pe care alegi sa le citesti sau sa crezi, mesajul este unul clar: nu trebuie sa iti fie frica! Este acelasi mesaj cu al “Triumfatorului” si identic cu strigatul “Dezvatatorului”.
Trimiteți un comentariu
Trimiteți un comentariu