Recent Posts

miercuri, 4 februarie 2009

Hermann Hesse – Jocul cu margele de sticla

hesse, hermann - jocul cu margele de sticla

M-am gândit să vă mai fac o surpriză, celor puţini care-mi calcă pragul, am înfiinţat o nouă categorie, în care voi prezenta cărţi de referinţă din literatura universală.

Am hotărât să încep cu unul dintre favoriţii mei, şi anume, Hermann Hesse, cu capodopera sa “Das Glasperlenspiel”, adică “Jocul cu mărgele de sticlă”.

Lectură plăcută !!!.

PS : Am în plan înfiinţarea altei categorii, Maeştri Spirituali, în care să vă prezint, viaţa, învăţătura şi operele celor pe care îi numim “Căutătorii de Lumină”, sau aşa cum îi numeşte Neale Donald Walsch într-una din cărţile sale, “Cei ce aduc lumina”.

2 comments:

Cand simti ca lumina vine de pretutindeni , inseamna ca te afi intr-un loc benefic!
Din cauza luminii pe care o emana - unii oameni nu prea sunt vazuti.
Daca te-ai hotarat sa-l scoti in fata pe celalalt - inseamna ca vrei sa lasi lumina din tine sa alerge.
Fie-va plina de lumina fapta!

Sunteti un vizionar, parca vedeti prin oameni si lucruri. Nu peste mult timp, va voi face o surpriza, va voi descoperi taina lui Celalalt.
Aceasta sublima taina, am incercat sa o descopar si sa o transmit celorlalti, dvs sunt convins ca o sa percepeti intelesul de dincolo de cuvinte. Volumul 'Peregrin spre Absolut", a fost conceput in patru parti, o prima parte dedicata sfasietoarelor intrebari ale novicelui, pornit pe cale aspra a cunoasterii de sine, indoielile si spaimele sale.
Aceasta prima parte incepe cu "Singur printre naluci" si se sfarseste cu poezia "Cantecul Supraomului".
Incepe apoi partea a doua, cu drumul crucii, cu transfigurarea prin iubire, incepand odata cu poezia "Iubirea ca un infinit" si terminand cu poezia "Paradoxul Iubirii". Apoi se vadeste la orizont,intelegerea realitatii, cunoasterea aprofundata a sinelui individual si contopirea sa cu sinele universal, incepind cu poezia "Peregrin spre Absolut" si terminand cu "Dumnezeu e in cele ce sunt", din punctul meu de vedere un adevarat imn de slava dedicat lui Dumnezeu. Si in cele din urma, ultimul capitol si cel mai enigmatic, mai greu de inteles, dar esential in drumul spre nemurire,
"Dumnezeu in Oglinda". Incepand cu "Dumnezeu in oglinda" si sfarsind cu "Al treilea", acest capitol special este dedicat initiatilor, daca putem spune asa, celor care au trecut dincolo...
Dincolo de cuvinte, dincolo de iluzie, pe taramul divinitati absolute. Daca veti avea rabdarea si bunavointa, sa parcurgeti toate aceste etape, va voi ramine recunoscator, abia in acest ultim capitol veti descoperi taina lui 'Celalalt".

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More