Recent Posts

duminică, 12 aprilie 2009

Jurnalul unui Supraom 0.5

Dar iată pe scurt istoria acestui controversat personaj care era profesorul Radu Timofte, istorie pe care el o aflase în urmă cu doi ani atunci când descoperise pentru prima dată unele scrieri importante ale acestuia, şi când rămăsese contrariat de faptul că aceste scrieri erau acum complet date uitării (căci ele erau publicate în urmă cu douăzeci de ani şi nu mai fuseseră reeditate) deşi la vremea lor fuseseră oarecum celebre.

Profesorul Timofte debutase relativ târziu pe scena publicisticii româneşti, şi aceasta se datora în primul rând faptului că era un necunoscut din provincie, iar în al doilea rând, datorită lipsei de interes a unor editori care nu găseau de cuviinţă să-i sprijine activitatea literară. Primul său roman, intitulat “Jocul cu măşti “, avea să-l consacre definitiv în rândul tinerilor romancieri reprezentanţi ai noului val din cultura românească. Odată remarcat, tânărul Timofte prinde curaj, iar între timp reuşeşte să ocupe postul de profesor de istoria religiilor al Universităţii Bucureşti, după care urmează să încerce aproape toate stilurile literare, de la roman la poezie, de la eseu la dramaturgie, ajungând în cele din urmă la ample studii de specialitate.

Cu toate acestea, avea să fie mai apoi dat uitării, pe nedrept, datorită unor dezvăluiri calomnioase din presă privitoare la legăturile amoroase ale artistului.

Robert TRIF - Roman - " Jurnalul unui Supraom "

1 comments:

Asa sunt oamenii, stau langa tine, spun cat esti de frumos si de destept, si este suficient sa vina un frustrat nemultumit de faptul ca faci prea multe, si spun ei ,iesi prea mult in fata, incep sa ridice bariere pentru ca cei din jurul tau sa isi piarda increderea in tine, insa cei care au coloana vertebrala, rad de acesti "vai de capul lor" si continua sa mearga alaturi de tine si sa te iubeasca.

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More