Recent Posts

miercuri, 28 martie 2012

Oglinda amintirilor – fragment VI

Cineva spunea că iubirea nu are limite, poate tocmai de aceea nu am simţit niciodată liniştea in preajma ei. Atingerea ei provoacă un adevărat cutremur, cu consecinţe adesea nebănuite pentru sărmanul nostru suflet.

Dacă cineva ar vrea să obţină liniştea încercatului său suflet, atunci ar trebui să se ţină departe de primejdia pe care o poate aduce cu sine iubirea pământeană. Iată de ce, cred că adevăraţii asceţi spun adevărul, atunci când îi atenţionează pe novici referindu-se la cumplitele lupte cu diavolul ce se desfăşoară în sihăstrie.

Împăcarea de sine poate fi adusă doar de sublimul purei iubiri, acea iubire euharistică care realizează miracolul comuniunii între Creator şi făptura sa. Iubirea curată faţă de bunul Dumnezeu e singura iubire care aduce cu sine mult dorita pace a sufletului.

Robert TRIF - din Volumul " Oglinda amintirilor "

1 comments:

Iubirea, in general, ne face mai buni, ne da forta de a merge mai departe pe drumul ce-l avem de parcurs in viata. Vorbesti aici de iubirea fata de Dumnezeu, pe care orice crestin cu mintea sanatoasa, o are. Stiu, se mai trezesc unii cand dau de cate un necaz sa afirme ca nu exista Dumnezeu, pentru ca daca ar fi existat, nu i s-ar fi intamplat nimic rau, total eronat, le recomand sa faca un istoric al trecutului lor si sa inteleaga un singur lucru, nimic nu este intamplator.

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More