Zecharia Sitchin este un autor controversat al zilelor noastre, care incearca sa ofere o alta viziune asupra mitului creeari omului.

El se bazeaza pe diverse descoperiri arheologice, precum si studiul unor vechi texte, in principal pe vechile texte ale sumerienilor, cum ar fi Epopea lui Ghilgames sau Enuma Elish.


Zecharia Sitchin s-a nascut in fosta URSS, actualul Azerbaidjan, apoi a plecat in Palestina, unde a dobandit o profunda cunoastere a limbii ebraice vecehe si moderne, a altor limbi semite precum si vechi limbi europene. De asemenea a aprofundat studiul Vechiului Testament, precum si studii de arheologie si istorie a Orientului Apropiat. El s-a distins prin capacitatea de a traduce si interpreta sumeriana veche si alte texte vechi. A absolvit Universitatea din Londra si a lucrat ca jurnalist si redactor in Israel, iar momentan traieste in New York.


ZechariaSitchin


Conform cercetarilor lui Zecheria Sitchin, exista o a 10-a planeta a sistemului nostru solar (stiuta de oamenii de stiinta ca Planeta X). Aceasta planeta poarta numele de Nibiru si se afla undeva dincolo de planeta Pluto. Ea este diferita de celelalte planete din sistemul solar,are o orbita foarte eliptica,si necesita 3600 de ani pamanteni sa faca o rotatie completa in jurul Soarelui. Se crede ca periheliul planetei este in apropierea centurii de asteroizi dintre Marte si Jupiter. O ipoteza este ca asteroizii au fost creati de catre Nibiru prin distrugerea unei alte planete, Tiamat (sau Maldek).

Din ramasitele acestei planete s-a creat Pamantul.


Nibiru nu este cunoscuta astronomilor moderni din cauza orbitei sale foarte eliptice (afeliul planetei este la o distanta de pana la opt ori mai mare decat cel al lui Pluto). Prin urmare, Nibiru este departe in cosmos si nu poate fi depistata (sau este in apropiere, ceea ce ar dezvalui misterul Planetei X).


Asadar, planeta Nibiru trece prin sistemul nostru solar o data la 3600 de ani. Aceasta teorie controversata se bazeaza pe descifrarea unor vechi texte sumeriene de catre Zacheria Sitchin. Textele isi au originea in primul capitol din Biblie, Geneza. Sitcin si-a petrecut zeci de ani ca arheolog si istoric in Orientul Mijlociu, cautand scrieri vechi ale civilizatiei sumeriene.


El spune ca aceasta planeta este locuita de catre Anunnaki (Nefilim, gigantii din Biblie. Nefilim se traduce adesea ca gigant, o traducere care nu este tocmai justa. O definitie mai buna ar fi "acei care au coborat", "acei care au venit jos". Cuvantul anunnaki din textele sumeriene se traduce ca : "acei care au venit din cer pe pamant". Sitchin i-a identificat pe Nifilim ca fiind aceiasi cu Anunnaki.


olmecsGiantHead


Desi nu oficial, toti istoricii si teologii de seama sunt de acord ca o parte din Vechiul Testament, si anume Geneza se inspira din vechi texte sumeriene. Enuma Elish, cartea creatiei la sumerieni, si Geneza au o varietate de asemanari. Povestiri despre Marele Potop se gasesc si ele in amandoua religiile, ebraica si sumera. O concluzie inevitabila este ca Anunnaki au fost la fel de reali ca Moise, Noe si Abraham.


Sitchin crede ca Anunnaki au venit pe Pamant acum 485.000 de ani de pe planeta lor, Nibiru. Ei erau o rasa de extraterestri care aveau o viata foarte lunga, ce uneori ajungea pana la 500.000 de ani. Laurence Gardner, un alt arheolog, reduce durata de viata a Anunnaki-lor la 50.000 de ani si specifica faptul ca nu erau nemuritori.


Anunnaki au venit pe Pamant pentru un singur motiv anume. Sa caute aur. Nu are nimic a face cu valoarea sa, ca metal pretios, le trebuia aurul pentru ca atmosfera planetei lor se deteriorase, iar aurul era singurul metal care ar fi putut sa o refaca. Astfel, au venit pe Pamant, l-au colonizat, au minat, au construit o baza pentru aeronavele lor in zona unde se situeaza astazi tarile Iran si Irak, si au trait intr-un fel de societate idealista, o colonie mica pentru un timp scurt, apoi au plecat. S-au intors cand Pamantul era mai populat si au amestecat ADN-ul primatelor cu ADN-ul lor, creand astfel o rasa de sclavi care urma sa lucreze in mine, ferme si alte inteprinderi in Sumeria. Ei au creat omul, Homo Sapiens, prin manipulare genetica cu ei insisi si omul maimuta Homo Erectus.


La inceput Nibiru, care este o planeta-nava, avea o orbita pe care o completa in 25 920 de ani, ceea ce inseamna distanta de la Rizq, planeta natala a Anunnakilor, la Terra. Odata cu construirea bazei de pe Orion, acum dureaza 3600 de ani sa faca o rotatie completa.


In misiunea lor de a cauta aur, ei au aterizat pe cateva planete din sistemul nostru solar, printre care Marte (Lahmu) si Luna. Numarul anunnakilor se crede ca a fost in numar de 900, iar 600 din ei au venit pe Pamant in grupuri de cate 50 in mici aeronave de pasageri. Anunnaki erau intermediari intre Pamant si Nibiru. Au ramas pe orbita Terrei pentru ca trebuiau sa distribuie aurul extras din mine si care urma sa fie depozitat pe partea intunecata a Lunii si pe Marte.


Sumerienii au fost primii care au notat prezenta anunnakilor. Acestia le-au dat informatii privind crearea sistemului solar si despre planetele acestuia. I-au invatat cum sa-si construiasca orase, ferme si nave cu ajutorul carora sa zboare. Aveau informatii despre astronomie pe care oamenii de stiinta abia acum au inceput sa le descifreze.


Anunnaki aveau doi conducatori, Enlil si Enki. Ei detineau toata puterea si erau fii lui Anu, conducatorul suprem al celor de pe Nibiru. Enki este cel care i-a creat pe oameni cu scopul de a usura munca Anunnaki-lor ce lucrau in minele din Africa de Sud. Enlil nu a fost niciodata de acord cu Enki in privinta oamenilor, si cum el detinea controlul asupra minelor din Africa i-a luat pe oameni si i-a dus intr-un loc numit Edin, in Mesopotamia.


Mai tarziu, spre disperarea lui Enlil, Anunnaki le-au gasit foarte atragatoare pe fiicele oamenilor, si s-au casatorit cu ele. Din unirea lor s-au nascut gigantii din antichitate. Anunnaki s-au deghizat in oameni-pasari, oameni-lei, oameni-peste si alte creaturi pentru a-i face pe oameni sa-i divinizeze. Pleiadele,care au fost implicate in cele trei Ere de Aur ale Egiptului au incercat sa sfarseasca cultele religioase ale multor zei, incercand sa impuna un concept nou, de religie monoteista.

Totusi, in urma acestor diferente sau credinte, intotdeauna izbucneau razboaie, iar anunnaki reuseau sa-i faca pe oameni sa se lupte intre ei, cand de fapt ei erau adevaratii inamici ai omenirii.

La fiecare 3600 de ani un eveniment important are loc pe Pamant, si a fost bine documentat de istoricii antici si moderni. Marele Potop din Biblie se refera la o incercare de a distruge rasa umana de sclavi de catre Enlil pentru ca s-au revoltat impotriva "zeilor" nibirieni. Enlil si Enki au fost implicati intr-o apriga disputa pentru distrugerea sau pastrarea rasei de sclavi iar din aceasta lupta pentru putere au rezultat razboaiele antice.


Invins de Enki, Enlil a fost nevoit sa plece de pe Terra si i s-a dat o alta misiune de catre Consiliul de pe Nibiru. Dupa o perioada de timp, Enki a simtit ca rasa umana se poate descurca singura si ca mai ales se poate inmulti; astfel el a parasit Terra si s-a reintors pe Nibiru, stiind ca munca lui pe Pamant s-a terminat. A lasat in urma sa pe planeta cativa membri ai Casei Regale de Alne, urmand ca Terra sa fie condusa de ei.


De asemenea,si cativa Anunnaki au hotarat sa ramana. In ciuda a ceea ce se crede, Anunnaki nu erau o rasa de barbari, insetati de sange. Erau o rasa de fiinte foarte inteligente, probabil atat de evoluata incat nici nu avem cunostiintele necesare pentru a-i intelege. Pentru ei eram doar o rasa primitiva, folositoare doar sa munceasca si sa serveasca. Pentru a-i putea stapani, Anunnaki ramasi pe Pamant au inceput sa insamanteze frica in inimile oamenilor.


Astfel au luat forma unor zei atotputernici. Pentru ca ei sa-si poate pastra forma umana, aveau nevoie sa bea sange uman, iar oamenii, intr-un efort de a-i linisti pe zei, au inceput sa se sacrifice intre ei pentru suprematie. De aici a venit si mitul Diavolului, de care Anunnaki s-au folosit pentru a accentua frica oamenilor de necunoscut. Ca o reprezentare a Diavolului, ei l-au ales pe fiul lui Enki, Marduk, caruia i-au dat o infatisare hidoasa, dincolo de orice inchipuire. Sacrificiile si frica de Diavol pot fi gasite in orice civilizatie de pe Glob.

In momentul de fata, ritualurile si consumarea de sange nu mai au loc pentru ca Anunnaki au gasit o alta modalitate de a lua forma umana.


Atunci cand Enki va veni inapoi pe Terra, Anunnaki de aici vor trebui sa dispara, iar ei sunt constienti de acest lucru. Astfel, vor face tot ce le va sta in putinta sa opreasca venirea lui Enki. Cu ajutorul grupului numit Illuminati, ei au creat o bomba colosala, pe care o vor folosi impotriva planetei Nibiru. In ajutorul lor a sarit si o rasa de extraterestri necunoscuta, numita Eredian. Asadar, razboiul este iminent. Ramane de vazut daca Enki va avea forta necesara sa-i infranga pe Anunnaki si daca va ramane cu noi pentru totdeauna, asa cum a promis.....


Dintre cartile lui Zitchin, amintesc doar cele publicate in romana, la editura AldoPress, si anume:

Zecharia Sitchin – Razboiul zeilor cu oamenii

Zecharia Sitchin - Trepte spre cer

Zecharia Sitchin - Regatele pierdute

Zecharia Sitchin - A 12-a planeta

Zecharia Sitchin - Geneza revizuita

Etichete Technorati: ,,,,