Momentan, este singura carte din seria doamnei Aryana Havah pe care am citit-o integral, restul abia mai incolo. Nu-mi cereti sa va spun cat este adevar si cat mistificare sau fantezie, de fapt nici nu conteaza asa de mult. Pot sa va spun ca este o carte in stilul lui Paolo Coelho de exemplu, importante sunt ideile si mesajul cartii.
“ Cartea ne invită să păşim într-o lume aparte, mistică, terifiantă, dar absolut sublimă prin ineditul ei. Pe parcursul relatării vom afla răspunsuri la întrebările care frământă omenirea de milenii: "Cine suntem?", " De unde venim?" şi "încotro ne ducem?".
Unele informaţii ne vor părea incitante, altele dureroase, iar altele ne vor răsturna sistemul de valori.

Pe măsură ce le vom aprofunda vom realiza că, de fapt, toate aceste lucruri se aflau ascunse adânc înăuntrul nostru, încătuşate, aşteptând parcă clipa eliberării.
Alături de David, un copil special, sosit printre noi tocmai de pe planeta Inua, suntem purtaţi într-o călătorie fascinantă prin care ni se relevă atât trecutul, prezentul şi viitorul planetei Terra, cât şi conexiunea speciei noastre cu cea a reptilienilor, călătorie al cărei unic scop este apropierea noastră de Divinitate, de Adevăr, de Viaţă.”
Cartea o puteti comanda de aici: Eu sunt - Libraria Sufletului

E important sa trezesti aceste intrebari in sufletele cat mai multor oameni, dar fiecare sa gaseasca raspunsurile singur. Nu-mi plac cartile care vin cu raspunsuri de-a gata, si nici cartile profetice, deoarece atata timp cat exista liberul arbitru, orice viitor devine practic posibil, si sta in puterea noastra, a fiecaruia dintre noi sa-l construim.

Un maestru spiritual iti poate doar netezi calea, dar depinde de tine sa o gasesti, sa o descoperi si sa o simti ca fiind a ta. Exsita pentru tine o multitudine de usi deschise in matricea universului, de unde vei sti care usa ti se potriveste perfect ? Ce se afla dincolo de fiecare usa? Un neofit care nu-si pune siesi intrebari ci doar cauta raspunsuri in exteriorul fiintei sale, nu va avea sorti de izbanda. Cei care cauta certitudini sunt pe o cale gresita, indoiala, uimirea si mirarea sunt calitati care nu trebuie sa lipseasca nici unui calator pe drumul initierii spirituale.

Aseara chiar discutam cu un prieten despre realitate, mai bine spus despre perceptia asupra realitatii. Intrebarea pe care ne-am pus-o a fost daca exista o singura realitate si doar perceptia asupra ei este multiforma, sau exista mai multe realitati in functie de persoana si initierea fiecaruia. Pina la urma am ajuns in mod inevitabil la intrebarea esentiala: Ce este de fapt realitatea ? Ce numim a fi realitate, pentru a putea deosebi realitatea de iluzie.

Parerea prietenului meu era ca traim intr-o realitate iluzorie, intr-o multirealitate de tip Matrix, dar asta nu e de fapt un raspuns, eu am raspuns prin tacere asemeni lui Buddha – pentru ca intrebarilor prost puse se raspunde prin tacere, sau exista posibilitatea unui raspuns bivalent contradictoriu, care de fapt realizeaza acelasi lucru.

De fapt, revin la ceea ce am spus initial, fiecare gaseste in sine insusi raspunsul, problema o constituie gandirea noastra carteziana, care s-a invatat cu un singur raspuns pentru o anumita problema. Dar daca o problema are mult mai multe raspunsuri, toate bune? Ajungem la aceasi concluzie la care a ajuns si stiinta, depinde de sistemul de referinta, in speta de persoana care pune problema, de cel care “vede” raspunsul. Poate ca misterul numit viata tocmai asta si este, o perpetua cautare a sinelui in cautarea propriei identitati, si mai mult decat atat, o cautare a Sinelui Universal in infinitele sale ipostaze ale devenirii.
Dezvatatorul


Inuaki-Aryana-Havah