Multora dintre noi ne e frica de moarte. Credem in moarte, pentru ca ni s-a spus ca vom muri. Noi ne identificam cu trupul nostru si stim ca trupurile mor. Dar o noua teorie stiintifica sugereaza faptul ca moartea nu reprezinta “evenimentul terminal” la care ne gandim cu totii.

Un bine cunoscut principiu din fizica cuantica (principiul nedeterminarii a lui Heisenberg), este acela ca anumite solutii nu pot fi prognozate cu precizie. In loc de aceasta, exista un domeniu (gama) de posibile solutii, fiecare din ele cu o probabiltate specifica. Explicatia cea mai acceptata, aceea a universurilor multiple sau multivers, spune ca fiecare din posibilitati, se manifesta simultan cu celelalte intr-un alt univers.

O noua teorie stiintifica numita biocentrism, dezvolta aceasta teorie. Exista un numar infinit de Universuri si fiecare posibilitate a unui eveniment, se intampla intr-unul din Universuri. Moarte nu exista in sens propriu in nici unul din scenarii. Toate Universurile exista simultan, indiferent de ceea ce se petrece in interiorul lor.

Desi corpurile fizice sunt programate sa se autodistruga, constiinta vietii, cea care e raspunsul la intrebarea ” Cine sunt ? ”, este o fantana a vietii sub forma unei energii de 20W, ce opereaza in creier. Dar aceasta energie nu se destrama in momentul mortii. Una din cele mai solide axiome din stiinta spune ca … ” energia nu moare niciodata, nu poate fi creata vreodata si nu poate fi distrusa “ Dar poate aceasta energie sa transceada dintr-un univers in altul ?

Luand in considerare un experiment care a fost publicat recent in revista Science, si in care se arata ca cercetatorii au fost capabili sa schimbe retroactiv, ceva ce s-a petrecut in trecut: intr-un  fascicul de particule, acestea au trebuit sa decida repartitia lor sub actiunea unui divizor de fascicul. Mai tarziu, experimentatorul a fost capabil sa actioneze un al doilea intrerupator pe pozitiile “on/off” (inchis/deschis) S-a dovedit ca orice gandea experimentatorul la acel moment, determina ceea ce particulele au “decis” in trecut ! Adica, indiferent de ceea ce TU ca observator alegi in prezent, tot TU vei simti consecinta evenimentelor ce au rezultat.

Legatura  dintre aceste variate istorii si Universuri, transced ideile noastre clasice despre “spatiu si timp”.  Ganditi-va ca aceasta energie de 20W ar fi de fapt o proiectie holografica pe un ecran, ce infatiseaza unul sau altul din urmarile posibile. Chiar daca ati actiona “cel de-al doilea intrerupator” de separare a fascicolului, on sau off , este totusi aceeasi baterie, sau agent responsabil pentru proiectia holografica.

In teoria Biocentrismului, spatiul si timpul nu sunt notiunile ferme  pe care le percepem. Fluturati-va mana prin aer: daca dati totul la o parte, ce ramane ? Nimic. Acelasi lucru functioneaza si in cazul timpului. Nu puteti vedea nimic prin oasele craniului ce va inconjoara creerului. Tot ceea ce vedeti si experimentati in acest moment prezent, este un suvoi de informatii care se proceseaza in creerul dumneavoastra.

Spatiul si timpul sunt numai instrumentele prin care se ordoneaza in forma cognoscibila evenimentele! Moartea nu exista intr-o lume lipsita de timp si spatiu. Imortalitatea nu inseamna o perpetua viata in timp fara sfarsit, ci o iesire cu totul in afara timpului.

Sursa: Huffingtonpost