Un proiect şocant dezvoltat de mogulul media rus Dmitry Itskov îşi  propune nici mai mult, nici mai puţin, decât să obţină cea mai mare  descoperire de până acum a omenirii: obţinerea nemuririi.

Conform acestuia totul ar consta în transferul minții fiecăruia într-o holograma, adică un avatar.

Proiectul ar urma sa fie indeplinit pana in anul 2045. Metoda ar scoate mintea umana din fizicul de care este legata si ar elibera-o de constrangerile corpului, scrie sott.net.

Deşi rusul nu a dezvăluit suma pe care o doreşte în schimbul invenţiei sale, Dimitri Itskov afirmă că 30 de oameni de ştiinţă lucrează la proiectul numit „Avatar", care presupune transferul creierului uman în corpul unui robot.

Potrivit cercetătorului, realizarea unei copii robotice a corpului uman şi transferarea creierului uman într-un asemena robot sunt numai primele două etape dintr-o serie de patru inovaţii ştiinţifice.

A treia constă în transferarea personalităţii umane în acest avatar cu creier uman artificial. Creierul artificial va fi un computer în care mintea umană va fi uploadată.
 
A patra etapă - realizabilă după spusele lui Itskov între anii 2040 - 2045 - presupune realizarea unei holograme a avatarului existent. Holograma ar avea avantajul că poate trece prin pereţi şi obiecte şi poate călători cu viteza luminii.

“Astăzi voi investiţi ȋn proiecte de afaceri care să vă aducă un alt miliard. Dar aveţi şi capacitatea de a finanţa extensia propriei vieţi până la nemurire. Civilizaţia noastră s-a apropiat foarte mult de crearea unor asemenea tehnologii, care nu sunt fantezii SF. Se află ȋn puterea voastră de a vă asigura că acest ţel se va realiza ȋn timpul vieţii voastre.”, a mai spus Itskov.

Sursa: DiscoveryNews