Un tablou despre care se spune că îi aparține lui Leonardo Da Vinci și care ar valora 100 de milioane de lire sterline a stat ani buni într-o casă de la țară din Marea Britanie, ba chiar a fost stropit cu vopsea în timpul renovărilor, potrivit dailymail.co.uk.

Tabloul, care infatiseaza o femeie imbratisand un copil, era cat pe ce sa ajunga la ghena de gunoi de cateva ori, dar, pentru ca are dificultati financiare, Fiona McLaren, 59 de ani, din Scotia, a decis sa il duca la un expert, pentru evaluare, sa vada daca poate sa obtina cativa banuti pe el.

Harry Robertson, directorul casei de licitatii Sotheby din Scotia, a inlemnit cand a vazut pictura care a stat decenii pe peretele unui dormitor din Londra, inainte ca proprietara sa se mute la ferma din Scotia. “I-am aratat tabloul domnului Robertson, iar el a ramas inmarmurit, fara cuvinte”, a spus proprietara picturii.

El este de parere ca ii apartine, fara dubii, lui da Vinci, dar pictura a fost dusa la Londra, pentru teste stiintifice, iar concluzia finala va fi trasa anul viitor.

Opera a intrat in posesia familiei McLaren in anii ’60, cand tatal Fionei, George, care a fost medic, a primit-o cadou de la un pacient. In 1979, cand George a murit, pictura i-a revenit sotiei. Fiona a primit-o cadou de la mama ei cand a implinit 40 de ani.

O pictura de-a lui da Vinci depaseste, de regula, suma de 100 de milioane de lire sterline, iar acum o suita intreaga de specialisti au aratat un entuziasm nemaivazut fata de aceasta opera.

Sursa: DailyMail