Două surori din Canada, Noemi şi Audrey Belanger, au decedat în condiţii misterioase în luna iunie, în timpul unei vacanţe în Thailanda. Poliţia a analizat numeroase piste, dar încă nu poate oferi explicaţia exactă pentru decesul tinerelor fete, scrie wired.com.

Noemi (26 de ani) şi Audrey (20) au foost găsite moarte într-o cameră de hotel de pe Insulele Phi Phi, din largul coastei vestice a Thailandei. Tinerele erau ghemuite în paturile lor, iar trupurile erau pline de sânge şi vomă. Mai multe răni apăreau pe corpul fetelor, însă nu păreau răni provocate de un atac cu cuţitul ori cu alt obiect ascuţit. Un alt indiciu bizar a fost culoare unghiilor de la mâini şi picioare: gri-albastru.

Primele bănuieli au fost legate de o teribilă otravă exotică, a unui ucigaş misterios. Poliţia a adâncit misterul când a anunţat că a descoperit la faţa locului mai multe tuburi de medicamente, printre care şi unele bogate în ibuprofen, substanţă care poate avea efecte extreme asupra stomacului. Din 2009 până astăzi, alte trei tinere turiste au murit otrăvite în timpul călătoriilor în Thailanda.

Presa thailandeză a prezentat şi o altă pistă poliţiştilor: fetele au cinat la un restaurant unde au servit, se pare, ciuperci otrăvitoare şi fugu. Acesta din urmă este un peşte care cere un proces de preparare extrem de atent, pentru a evita contactul cărnii cu substanţe din ficat şi alte organe interne, substanţe care conţin o neurotoxină pe nume "tetrodotoxină", ce poate duce la paralizie şi, apoi, la moarte prin criză pulmonară. Însă investigaţii ulterioare au arătat că varianta "fugu" este puţin probabilă, lăsându-i pe poliţişti să caute noi piste.

O altă variantă, încă neconfirmată, este otrăvirea după consumul unui cocktail care conţine Coca Cola, sirop de tuse şi DEET, o substanţă folosită împotriva ţânţarilor. Poliţiştii cred că este posibil ca prea mult DEET să fi ajuns în paharele tinerelor.

Sursa: Wired