Eckhart Tolle este considerat unul dintre cei mai originali si inspirati calauzitori spirituali ai timpului nostru, iar cartea "Puterea prezentului" este una din cele mai bine vândute în SUA dupa 11 Septembrie. Autorul s-a nascut în Germania, unde si-a petrecut primii 13 ani din viata. Dupa ce a absolvit Universitatea din Londra, a devenit cercetator si îndrumator la Universitatea Cambridge. La 29 de ani, în urma unei transformari spirituale profunde, vechea sa identitate a fost literalmente dizolvata si viata i s-a schimbat radical.


Urmatorii ani si i-a dedicat întelegerii, integrarii si aprofundarii acestei transformari, care a marcat începutul unei intense calatorii interioare. Eckhart Tolle nu s-a aliniat nici unei traditii sau religii, dar nici nu a respins vreuna. Învataturile sale transmit un mesaj simplu si în acelasi timp profund, cu claritatea si simplitatea vechilor maestri spirituali: exista o cale catre eliberarea de suferinta si dobândirea pacii interioare. În prezent, calatoreste mult, raspândindu-si învataturile în toata lumea. Din 1996, locuieste în Vancouver, Canada.


eckhart_tolle2


A avut o viaţă uluitoare. S-a născut în Germania, a trăit în Spania, a studiat în Anglia, a fost cercetător ştiinţific la Universitatea Cambridge. De la obsesia sinuciderii, depresie şi angoasă a ajuns la iluminarea spirituală. A venit un moment când a rămas fără relaţii sociale, fără casă, fără loc de muncă. A renunţat senin la tot. A trăit doi ani ca om al străzii. Dormea noaptea pe băncile din parc, îşi petrecea zilele în beţia celei mai intense fericiri. Oamenii au dorit să ştie cum a atins pacea deplină. Aşa a devenit Eckhart Tolle unul dintre cei mai cunoscuţi învăţători spirituali, care îşi poartă prin lume mesajul. Un profet al vremurilor noastre. Învăţătura lui are puterea adevărului, puterea prezentului.


Învataturile sale transmit un mesaj simplu si în acelasi timp profund, cu claritatea si simplitatea vechilor maestri spirituali: exista o cale catre eliberarea de suferinta si dobândirea pacii interioare.


Astazi va prezint una dintre cele mai importante conferinte ale sale, tinuta in Rishikesh – India in anul 2002, conferinta intitulata sugestiv : “ Cel Mai Profund Adevar al Existentei Umane “.