Puneti capat iluziei Timpului:

Pare aproape imposibil sa scapam de identificarea cu Mintea. Toti suntem afundati in ea. Cum inveti un peste sa zboare?
Iata care este cheia: puneti capat iluziei Timpului. Timpul si Mintea sunt inseparabile. Eliminati Timpul, si Mintea se opreste — daca nu alegeti cumva sa o puneti la treaba.

A te identifica cu propria Minte inseamna a fi prins in Timp: impulsul de a trai aproape exclusiv prin memorie si anticipare. Aceasta creeaza o preocupare continua pentru Trecut si Viitor — Gandul la recunoasterea momentului Prezent si la a-i ingadui sa existe trezeste neplacerea. Impulsul apare pentru ca Trecutul va confera o identitate, iar Viitorul mentine promisiunea salvarii, a implinirii sub orice forma...Amandoua sunt iluzii.

Dar cum am mai functiona in aceasta lume daca am fi lipsiti de simtul Timpului?
Nu ar mai exista scopuri pe care sa ne straduim sa le atingem. Nu am mai sti cine suntem, pentru ca trecutul face din noi ceea ce suntem azi. Multi ar zice "cred ca Timpul este ceva foarte pretios si trebuie sa invatam sa-l folosim cu inteligenta, in loc sa-l risipim".

Timpul nu este deloc pretios, pentru ca este o iluzie. Ceea ce percepeti ca pretios nu este Timpul, ci singurul moment existent in afara sa: Clipa de Acum.
Ea este intr-adevar pretioasa. Cu cat sunteti mai concentrat asupra Timpului — Trecut si Viitor —, cu atat pierdeti mai mult din vedere Clipa de Acum, cel mai pretios lucru care exista.

timp

De ce este cel mai pretios lucru?

In primul rand, pentru ca este singurul care exista. Este tot ceea ce exista. Eternul Prezent este Spatiul in care se deruleaza Viata dvs., singurul factor care ramane constant. Viata este Acum. Nu a existat niciodata vreun Timp in care Viata dvs. sa nu fie Acum si nici nu se va intampla vreodata. In al doilea rand, Clipa de Acum este singurul punct care va poate duce dincolo de granitele limitate ale Mintii. Este singurul punct de acces in lumea lipsita de Timp si de forma a Fiintei.

Adevarata natura a Spatiului si a Timpului

Ganditi-va si la acest lucru: daca nu ar mai fi nimic in afara Linistii, ea nu ar exista pentru dvs.; nu ati sti ce este. Numai cand apare Sunetul se naste Linistea. Analog, daca ar exista numai Spatiu fara niciun obiect in el, Spatiul nu ar exista pentru dvs. Imaginati-va ca sunteti un punct al Constiintei ce pluteste in imensitatea Spatiului — fara stele, fara galaxii, numai vid. Brusc, spatiul nu ar mai fi imens, nu ar mai fi deloc.

Nu ar mai exista viteza, miscare dintr-un loc in altul. Este nevoie de cel putin doua puncte de referinta pentru ca distanta si Spatiul sa apara. Spatiul ia nastere in momentul in care Unu devine Doi si „Doi" devine „Zece mii de lucruri", cum numeste Lao Tse lumea manifesta, Spatiul devine din ce in ce vast. Astfel, Lumea si Spatiul apar simultan.

Nimic nu ar putea exista fara Spatiu, si totusi Spatiul este Nimic. Înainte de nasterea Universului, inainte de „Big Bang", daca doriti, nu exista un imens Spatiu Gol care astepta sa fie umplut. Spatiul nu exista, nu exista nici un lucru. Exista numai Nemanifestul — Unu. Cand Unu a devenit „Zece mii de lucruri", dintr-o data a inceput sa existe Spatiul si a permis existenta a o multime de lucruri.

De unde a venit el?

A fost creat de Dumnezeu pentru a face loc Universului?
Sigur ca nu...Spatiul este lipsa lucrurilor, asa ca nu a fost niciodata Creat.
Iesiti din casa intr-o noapte senina si priviti cerul. Miile de stele pe care le puteti vedea cu ochiul liber nu sunt mai mult decat o fractiune infinitezimala din tot ceea ce exista acolo.

Peste 100 de miliarde de galaxii pot fi deja detectate cu cele mai puternice telescoape, fiecare galaxie fiind un „univers insular" cu miliarde de stele. Totusi, si mai uimitoare este infinitatea Spatiului insusi, Profunzimea si Linistea care-i permite acestei Realitati magnifice sa Existe. Nimic nu ar putea fi mai uimitor si mai maiestuos decat imensitatea si linistea Spatiului si, cu toate acestea, ce este Spatiul? Un Gol, un imens gol.

Ceea ce noua ne apare ca Spatiu in Universul nostru perceput prin intermediul Mintii si al simturilor este insusi Nemanifestul, exteriorizat. Este „Corpul" lui Dumnezeu. Si cel mai mare miracol este ca aceasta liniste si vastitate care ii permit Universului sa existe nu se afla numai acolo in Spatiu — ci si in Sinea dvs.

Cand sunteti total Prezent, il intalniti sub forma Spatiului Interior nemental, aflat in nemiscare. In Sinea dvs. este imens ca profunzime, nu ca intindere. Intinderea Spatiala este, in ultima instanta, o perceptie eronata a profunzimii infinite — un atribut al Realitatii Transcendente.

Dupa Einstein, Spatiul si Timpul nu sunt separate.

time2

Ceea ce percepeti in exterior ca Spatiu si Timp sunt, in ultima instanta, Iluzii, dar ele contin un miez de adevar. Ele sunt cele doua atribute esentiale ale lui Dumnezeu, infinitatea si eternitatea, percepute ca si cum ar avea o existenta externa in afara dvs. in Sinea dvs., atat Spatiul cat si Timpul au un echivalent interior ce dezvaluie natura lor adevarata, dar si a dvs.

In vreme ce Spatiul este lumea non-mentala, de o profunzime infinita, aflata in nemiscare, echivalentul interior al Timpului este Prezenta, Constiinta eternei Clipei de Acum...Amintiti-va ca nu exista nicio diferenta intre ele. Cand Spatiul si Timpul sunt realizate in interior ca Nemanifest — prezenta si absenta Mintii — Spatiul si Timpul exterior continua sa existe pentru dvs., dar devin mult mai putin importante. Si lumea continua sa existe, dar nu va mai fi capabila sa va impuna constrangeri.

Din acest motiv, scopul ultim al Lumii nu se afla in Ea, ci in Transcendenta ei. Asa cum dvs. nu ati fi constient de Spatiu daca el nu ar contine obiecte, lumea este necesara pentru ca Nemanifestul sa se Realizeze.
Prin intermediul Lumii si, in ultima instanta, prin dvs. Nemanifestul se cunoaste pe Sine. Sunteti Aici pentru a-i permite scopului divin al Universului sa se implineasca. Atat de important sunteti!

Meister Eckhart, marele maestru spiritual din secolul al XIII-lea, a rezumat foarte frumos toate acestea: „Timpul este cel care impiedica Lumina sa ajunga la noi. Nu exista obstacol mai mare in calea catre Dumnezeu decat Timpul".

Multumiri pentru acest articol exceptional precum si altor articole viitoare, anonimului care semneaza sub numele de ‘’Ultimus Romanorum’’

Alte articole care trateaza aspectul Universului Holografic le gasiti aici:

Universul Holografic partea I-a

Creatorii Matricei, Egregor si Universul Holografic

Tom Kenyon – Trecerea in Universul Holografic partea I-a

Tom Kenyon – Trecerea in Universul Holografic partea II-a

Tom Kenyon – Trecerea in Universul Holografic partea III-a

De asemenea, puteti vizualiza toate articolele din categoria Trepte spre Cer